Eterniment

Fraţilor, dă Centenarul peste noi!Marian Scarlat-Ghițeanu 24.01.2018

• Suntem în 2018. Simţiţi că este anul Centenarului Marii Uniri din 1918? Nu, dar cu siguranţă ştiţi că sunteţi în România, încă unită, parţial, în graniţele istorice.

• Doar Biserica Ortodoxă Română ştie, şi în fapte, nu numai în vorbe, că aniversăm un secol de la înfăptuirea Miracolului.

citește articolul


O țară pierdută, o iubire câștigatăTudor Petcu 18.07.2017

Dincolo de vocația de monarh, Majestatea Sa a manifestat o vocație spirituală, un fel de isihasm etic și moral.

Personalitatea Regelui Mihai al României va reprezenta întotdeauna un capitol sensibil și fascinant al istoriei țării noastre, o lecție de viață pe care orice conștiință responsabilă trebuie să o învețe.

citește articolul


Un zăvorât plin de har: Părintele ProcluMonahia Zosima 20.06.2017

“Iubirea este de patru ori mai mare decât dreptatea!”

Când am început să-L caut pe Dumnezeu eram încă departe de a înţelege cum trebuie făcută căutarea, aşa că, în disperarea şi consecvenţa mea de a-L găsi, eram fascinată de părinţii pustiei din vechime şi mă întrebam dacă există şi la noi, în România, oameni nebuni după Dumnezeu, sihaştri, pustnici care să fugă departe de civilizaţie şi să trăiască în Duhul lui Dumnezeu. Şi m-am rugat atunci să nu plec în căutarea lui, ba mai mult, cu îndrăzneală, să-mi deschidă Dumnezeu o fereastră spre un asemenea om. Au trecut anii şi dorul după o legătură de duh a rămas in inima mea.

citește articolul