"Știința fără conștiință este ruina sufletului" François Rabelais

Perspectiva luminoasă a Postului Dr. Roxana Constantinescu 07.03.2019

“Nu doar cu pâine va trăi omul!” (Matei 4, 4)

Scopul postului trupesc este progresul duhovnicesc, schimbarea interioară pentru ca fiecare să devină mai bun. Trupul are un rol extrem de important în urcuşul spiritual, ţinând cont de faptul că omul modern este în general mai zbuciumat, mai grăbit şi mai obosit.

citește articolul


Trădarea şi delaţiunea ca un „sport național”Stelian Gomboş 05.03.2019

A (re)devenit turnătoria o activitate pozitivă?

■ La evrei, la poporul ales, în vre­mea Vechiului Testament, trădătorii şi prădătorii, alături de mulţi alţi păcătoşi, erau alungaţi, scoşi din cetate şi ucişi cu pietre. În timpul Noului Testament, adică sub Legea Creştină a Harului, Iisus Hris­tos îi amenda şi sancţiona drastic pe unii ca aceştia, numindu-i pui de năpârci, vi­cleni, faţarnici şi ipocriţi, întâlnindu-se şi confruntându-se cu această maladie chiar în interiorul corpului Său apostol­ic, prin trădarea lui Iuda!...

citește articolul


Cât de mult îi datorăm unui câinePr. dr. Claudiu Băzăvan 04.03.2019

„Chupette nu este singurul caz bizar din categoria animalelor de companie.”

O pisică birmaneză a intrat recent în to­pul milionarilor cu o sumă frumușică de vreo 250 de milioane de euro, lăsa­tă moștenire de stăpânul ei, excentricul crea­tor de modă Karl Lagerfeld. Chupette nu este singurul caz bizar din categoria animalelor de companie. Chiar și în mediul ortodox, recu­noscut pentru restricțiile severe cu privire la pomenirea animalelor și la accesul acestora în lăcașul de cult, un câine s-a furișat hoțește în calendarul bisericesc, a rămas cuibărit acolo vreme de peste un mileniu și jumătate și nu dă semne că ar vrea să iasă.

citește articolul


Vremuri de Pre-Parusie? - Identitatea de Sex-Rol: ofensivă New Age!Silviu Alupei 01.03.2019

  • Trei veşti au pus în alertă comunităţile creştine din România, la acest început de an: 1.Parlamentarii Franţei sunt pe punctul de a finaliza legea de schimbare a numelor de „mamă” şi „tată” în ... „părinte 1” şi „părinte 2”; 2.Legea „Parteneriatului civil” (care permite „căsătoria uni-sex”) a intrat în agenda Parlamentului României; 3.Ideologia aberantă a identităţii de sex-rol este ... împinsă spre aplicare sistematică în unităţile şcolare ale României.
  • Revista „Conştiinţa” a descoperit unul din documentele de bază ale fundamentării (zis „ştiinţifice”) pentru noua doctrină (parte din New Age) intitulată „IDENTITATEA DE SEX-ROL”.
  • Documentul (vezi facsimil şi foto), care va deveni bibliografie obligatorie pentru învăţătorii, profesorii, diriginţii, psihologii, pedagogii sistemului şcolar) se intitulează „IDENTITATEA DE SEX-ROL” – alchimia masculinităţii şi feminităţii. Autor este (incredibil!) un absolvent al Universităţii Bucureşti – Mircea Radu. Susţine că este psihoterapeut, psiholog clinician şi psiholog şcolar(!).
  • Lucrarea a apărut în 2017, la editura „Sper” – acreditată de Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior (CNCSIS). Deci este vorba de o oficină a Statului Român care a tipărit o carte-document, patronată de CNCSIS-MEN şi girată drept „lucrare ştiinţifică” pentru fundamentarea (la fel de ... ştiinţifică!) a IDEOLOGIEI/IDENTITĂŢII DE SEX-ROL.

Sănătate psihică?

citește articolul

A apărut nr. 161-162, februarie-martie 2019

Din sumar:

Cât de mult îi datorăm unui câine - pr. dr. Claudiu Băzăvan

Invidia care ... ne uneşte - Eugen Cojocaru

Trădarea şi delaţiunea ca un "sport naţional" - Stelian Gomboş

Boala: sfârşitul sau şansa unui nou început? - Florina Steliana Vasilescu

Sfântul Apostol Pavel -  modelul refacerii morale a societăţii româneşti post-comuniste - prof. univ. dr. Nicolae M. Constantinescu

Vremuri de Pre-Parusie? Identitatea de Sex-Rol: ofensivă New Age! - Silviu Alupei

"Lasă-mă să trăiesc!" - Gabriela Băducu

Harta minţii subiective sau despre ignorarea semnelor din conştiinţă - Nicuşor Nacu

Luna şi soarele sau Berlinala mea - Dr. phil. Cătălina Ene Onea

Muzeul timpului - Sabina Ene

Îndelungata conversaţie - Eduard Ioan Rădună

Irealul scăldat de ape reale - Cosmin St. Georgescu

Săptămâna - Monahia Zosima

Perspectiva luminoasă a postului - Dr.Roxana Constantinescu

Quiche cu spanac şi brânză - Valentina Georgescu

Gândirea în culori - Constantin St. Dogaru

Dispută între pustnici


PARTENERI