România unită, anti-România, pseudo-România! Ce va urma?Silviu Alupei 07.12.2018

■ Astăzi, când ne prefacem că sărbătorim Centenarul, nu este român adevărat pe fața pământului care să nu se plângă, să nu-și strige disperarea atunci când se gândește la nenorocirea prezentului și la incertitudinea viitorului scumpei noastre Patrii, România.

■ Cele aproape trei decenii de post-comunism pun în lumină validitatea ana­lizelor și confirmarea avertizărilor publicate între 2000-2004 de inegalabilul gânditor politic creștin-democrat ION VARLAM (fost deținut politic, membru marcant al Diasporei românești din Paris, fost președinte al Uniunii Mondiale a Românilor Liberi).

citește articolul


Mesaj de Centenar pentru tineriIoana-Corina Pădure 06.12.2018

■ Tânărul de azi se zbate între două lumi. Să fie pierdut în griji și desfătări lumești. Sau să fie parte din oastea lui Hristos, luptătoare pentru mântuirea sufletului și salvarea Neamului nostru creștin.

■ Care modele sunt cele adevărate? Cele din lumea mondenă sau cele din Creștinismul bimilenar? Întrebările sunt, bineînțeles, retorice. Știm că se dorește de la cel mai înalt nivel o dez­armare sufletească a tinerilor români și o anulare a existenței lui Dumnezeu.

citește articolul


La 100 de ani: Ce-am avut şi ce-am pierdut?Marian Scarlat-Ghițeanu 05.12.2018

“Ferdinand a fost adoptat de Româ­nia şi s-a comportat ca un adevărat fiu al ei. Printre români, au fost unii care au colaborat cu ocupantul german în primul război mondial, în timp ce Ferdinand căuta împreună cu cei mai buni români drumul spre Unire.” – Regele Mihai cel Devotat

Cu o privire foarte largă asu­pra veacului de Unire pe care îl sărbătorim – timid, discret, cu un sentiment inexplicabil de jenă, parcă, ve­dem că în 1916, înţelepţii Ţării, cu regele Ferdinand în frunte, au decis ieşirea din neutralitate şi intrarea în război alături de Antantă – Franţa, Anglia (şi Rusia), con­tra alianţei Puterilor Centrale, formată din Germania şi Austro-Ungaria, pentru România Mare. Este de menţionat rolul special pe care l-au avut Statele Unite ale Americii în primul război mondial, în general, şi în sprijinirea năzuinţelor românilor pentru Reîntregire, în mod special.

citește articolul


Și totuși Domnul Se naște!Pr. dr. Claudiu Băzăvan 04.12.2018

În următoarele zile veţi fi copleşiţi de treburi. Veţi avea numeroase drumuri de parcurs, veţi bân­tui magazinele în căutarea celor mai bune oferte. Vă veţi planifica bugetul la sânge pentru ca, fără să rămâneţi în urmă cu plata deprimantelor facturi, să oferiţi daruri celor dragi şi să aveţi masa îmbelşugată, măcar de sărbători.

Dar grijile, drumurile, ofertele, darurile, bucatele asigură doar recuzi­ta spectacolului. La urma urmei, un sin­gur eveniment justifică sărbătoarea. Domnul se naște! Nu rataţi esenţialul!

citește articolul

A apărut nr. 158-159, noiembrie-decembrie 2018

Din sumar:

Şi totuşi Domnul Se naşte! - pr. dr. Claudiu Băzăvan

La 100 de ani: Ce-am avut şi ce-am pierdut? - Marian Scarlat Ghiţeanu

Bioetica spirituală şi culturală - pr.dr.doc. Mihai Valică

Mesaj de Centenar pentru tineri - Ioana Corina Pădure

Acuzăm mult, iubim puţin! - Florina Steliana Vasilescu

Necontenita refacere. Genomul poporului român în viziunea lui Emil Palade - prof. univ. dr. Nicolae M. Constantinescu

România unită, anti - România, pseudo - România! Ce va urma? - Silviu Alupei

Nevoia socio-politică de morală creştină - Silviu Alupei

Descoperiri - Sabina Ene

Gala "100 pentru Centenar" la Berlin - Dr. phil. Cătălina Ene Onea

Credinţa nu este "dependenţă" - Nicușor Nacu

Paradoxuri - Cosmin St. Georgescu

Metanie - Monahia Zosima

Sacroterapia sau vindecarea prin credinţă - Dr.Roxana Constantinescu

Să nu ne ascundem după statistici! - Constantin St. Dogaru


PARTENERI