"Știința fără conștiință este ruina sufletului" François Rabelais

Referendum-ul CĂSĂTORIA NORMALĂ, sub asaltul L.G.B.T.T.-iștilorMarian Scarlat-Ghițeanu 26.09.2018

■ Pe 7 octombrie, duminică, toţi creş­tinii ortodocşi din România şi Diaspo­ra sunt chemaţi să voteze la Referen­dumul pentru modificarea articolului 48 al Constituţiei, referitor la Familie şi căsătorie.

■ Modificarea va fi „Familia se înte­meiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie (...)”, care va înlocui fraza “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi (...)”.

citește articolul


Referendumul pentru familie - mărul discordieiGabriela Băducu 24.09.2018

”De ce ne-ar fi rușine cu tradiția noastră?”

”Se folosesc de valori potrivite mai degrabă secolului trecut,  nu din fidelitate pentru  ideologia partidului, ci doar pentru a atrage oamenii de partea lor, oamenii ignoranți, fără aspirații pentru un viitor mai bun. Nu știu cum altfel să ne distragă atenția de la aspectele cu adevărat importante, așa că ne servesc organizarea unui referendum, cheltuind anapoda banii statului. Este un demers care instigă la ură față de cei care îndrăznesc să fie diferiți. Este vremea ca susținătorii familiei tradiționale să privească lumea printr-un spectru mai larg, să abandoneze ideile arhaice. Cu ce drept se împotrivesc ei fericirii celorlați?” Am citat mai sus numai câteva critici aduse propunerii de modificare a definiției familiei, cuprinsă în articolul 48 din Constituție: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Și toate vociferările pentru revizuirea unei norme care, în cele din urmă, să prescrie normalul: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, [...]”.

citește articolul


Intoxicări și cârdășiiPr. dr. Claudiu Băzăvan 21.09.2018

“Nu suntem şi nu am fost la remorca niciunui partid!” (Coaliția pentru Familie)

Inițiativa de schimbare a articolului 48 din Constituția României (”familia se în­temeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie…” în loc de ”…între soți”) a inflamat spiritele și a încins mass-me­dia și rețelele de socializare. Pretinșii ”forma­tori de opinie” și numeroșii postaci cu carte puțină și răutate multă au scornit tot felul de nerozii și invective la adresa inițiatorilor, giranților și susținătorilor. Cea mai invocată și cea mai perfidă intoxicare este presupusa cârdășie dintre PSD și BOR. Câteva precizări pe seama acestui subiect:

citește articolul

A apărut nr. 157, octombrie 2018

Din sumar:

7 câştiguri după Referendum - Claudiu Băzăvan

Viitorul copiilor noştri? - Marian Scarlat Ghiţeanu

Supralicitarea Evangheliei - Eduard Ioan Rădună

Ipocrizia afundă România - Gabriela Băducu

Radiografia unui popor suferind - Florina Steliana Vasilescu

România în epoca post-creştină- Silviu Alupei

"Miracolul solidarizării umane de la Alba Iulia trebuie apreciat, protejat şi apărat!" - prof. univ. dr. Nicolae M. Constantinescu

Câmpul conştiinţei - Sabina Ene

"Intercooltural" - Dr. phil. Cătălina Ene Onea

Conştiinţe împotmolite - Nicușor Nacu

Curajoşii nu se plâng niciodată - Cosmin St. Georgescu

Iubirea a murit - Monahia Zosima

Faţa nevăzută a vitaminei "soarelui" - Dr.Roxana Constantinescu

Neascultarea te face liber? - Constantin St. Dogaru


PARTENERI