„Mânca-vor săracii și se vor sătura și vor lăuda pe Domnul!” (Ps. 21, 30)

Praznicale

Chec de postValentina Georgescu 25.11.2019

Ingrediente necesare:

  • 2 căni cu făină albă 000
  • 2 linguri de făină albă 000
  • 1 cană cu apă minerală
  • 1/2 cană cu ulei
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 cană cu zahăr
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri de dulceață ( de vișine / caise / căpșuni / zmeură )
  • coaja de la o jumătate de lămâie
  • coaja de la o jumătate de portocală
  • 2 linguri de nucă măcinată ( pentru decor )

citește articolul


Clătite americaneValentina Georgescu 07.11.2019

De această dată vă propun un mic dejun proteic, ușor de preparat și sănătos. De asemenea este un înlocuitor sănătos pentru desert.

Ovăzul este una dintre cerealele bogate în vitamine și minerale, benefice pentru organism. Ca să înțelegeți cât de sănătoase sunt tărâțele de ovăz, trebuie să știți că 100 g de tărâțe de ovăz conțin: 62,5 g carbohidrați, 12,7 g proteine, 9,5 g grăsimi, fosfor, fier, vitamina B și vitamina E. Prin urmare, acești nutrienți au numeroase efecte benefice asupra corpului uman și anume:
- Tărâțele de ovăz au un aport caloric scăzut, dar oferă senzația de sațietate, grație conținutului ridicat de fibre, astfel ca veți consuma o cantitate mai mică de hrană.
- Ajută la detoxifierea organismului, pentru că acționează precum un laxativ natural.
- Scad nivelul de colesterol din sânge.
Ingrediente necesare pentru 5 miniclătite pufoase:
- 1 banană coaptă;
- 4 linguri de tărâțe de ovăz;
- 2 ouă;
- 3 linguri de miere (topping);
- fructe : coacăze / căpșuni / zmeură / afine / mure;
- o linguriță de ulei de cocos sau ulei de palmier
Mod de preparare:
Timp de 2 minute mixăm într-un blender banana, tărâțele de ovăz, ouăle. Punem tigaia la încins, la foc mediu, unsă cu puțin ulei de cocos / ulei de palmier, apoi adăugăm în tigaie, pentru fiecare porție de clătită - o lingură și jumătate de compoziție și îi dăm forma unei miniclătite – cu ajutorul lingurei sau ne folosim de o miniformă inelară (rezistentă la căldură) . Coacem miniclătita timp de câte 1 minut, pe fiecare parte.
La final adăugăm toppingul și fructele.
Să aveți poftă, dragii mei!
facebook: AlexandraV - @valentinaalexandrav
Instagram: valentinaalexandravale

Zile de post: toate zilele de miercuri și vineri din lună

Valentina Alexandra Georgescu