„În lume necazuri veți avea, dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea !” (Ioan 16, 33)

Știri

Ce au pățit cei de la Lidl în Bulgaria și în Cehia după ce au șters crucile de pe ambalaje29.11.2017

Cetățenii Uniunii Europene deranjați de decizia celor de la LIDL de a îndepărta crucile și/sau alte simboluri religioase de pe ambalajele produselor vândute de către acest lanț de magazine nu s-au limitat doar prin a critica atitudinea și gestul făcut de către această companie ci au apelat și la unele forme de protest inedite. În Cehia de pildă, pentru a le da un răspuns ferm de contestare a deciziei de a îndepărta crucile de pe bisericile ortodoxe prezente pe anumite ambalaje, un bărbat din orașul Olomouc s-a prezentat la cumpărături îmbrăcat într-o haină de călugăr și cu un crucifix uriaș în brațe. Însoțit de o femeie îmbrăcată în alb, bărbatul a încărcat un coș de cumpărături cu produse grecești, apoi când au ajuns la casă au decis să plece, spunând că nu au cu ce plăti. Poliția a fost chemată la fața locului însă n-a putut lua nici o măsură legală, pentru că nu fusese comisă nici o infracțiune.

Managerii magazinului din Olomuc însă spun că a fost necesar să cheme poliția pentru că excentricul cuplu de “cumpărători” înfricoșau clienții prezenți în supermarket, potrivit expats.cz.

Nici bulgarii nu au reacționat tocmai într-un mod prea “prietenos” la decizia celor de la Lidl de a îndepărta crucile de pe anumite ambalaje ale produselor vândute de către lanțul lor de magazine. Pe geamul unui supermarket au lipit mai multe afișe dispuse în formă de cruce de culoare neagră, pe care era printat logo-ul firmei, iar deasupra sa o inscripție în limba arabă. Sursa: Glasul.info


Lege strigătoare la cer 26.10.2017

Începând de duminică, 15 octombrie, până sâmbătă, 21 octombrie, clopotele din Grecia sună a jale, timp de trei minute, zilnic, la ora 12, în semn de protest faţă de o nouă lege privind schimbarea de sex. De asemenea, au fost afişate mesaje de protest pe bannere expuse în puncte centrale ale Aegio şi o rezoluție de protest a fost transmisă Președintelui Republicii. In rezolutie, Mitropolitul Ambrosios de Kalavrita caracterizeaza proiectul de lege ca fiind "anti-creștin și anti-elen", vorbind despre o legislație inutilă și solicitând retragerea imediată a legii prin care schimbarea sexului unei persoane se va putea face, printr-o simplă cerere, deja la de vârsta de 15 ani. Mesajul sustine, de asemenea, că noua lege "duce la păcatul abominabil al homosexualității", numind totul o tragedie anti-creștină și biologică. Rezolutia vine cu argumente susţinute de Asociația Psihiatrilor Copiilor şi  Adolescenților, potrivit căreia chiar şi legile ţării recunosc că minorul sub 18 ani nu are încă maturitatea prin care să poată decide ca adult, neputând să răspundă penal pentru faptele sale. "Facem apel la toți politicienii țării noastre să anuleze această lege." - se mai arată în comunicatul Mitropoliei, care îi cheamă pe părinţi să coopereze cu Biserica, în păstrarea eticii și a respectului persoanei umane "în măsura la care Dumnezeu a creat-o". "Nu avem dreptul la autodeterminare sexuală, pentru că este un act de egoism și este o negare a Dumnezeului nostru", se arată în textul rezoluţiei.  (lonews.ro)


Distincţie pentru părintele Mina Dobzeu25.10.2017

Arhimandritul Mina Dobzeu, preotul care l-a botezat pe Nicolae Steinhardt, a primit, sâmbătă, 13 octombrie, la vârsta de 96 de ani, distincţia Crucea Moldavă din partea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, la finalul Sfintei Liturghii oficiate de un sobor de preoţi, cu ocazia hramului Sfintei Parascheva. La finalul slujbei, Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei a ţinut să le mulţumească celor care au fost mărturisitori ai Ortodoxiei în temniţele comunista: „Să facem o legătură între cele care se întâmplă acum în Biserica Ortodoxă a Antiohiei (războiul civil și persecuția creștinilor, răpiri și execuții) și ceea ce am pătimit și noi – poporul, preoții, călugării, călugărițele, arhiereii – când, într-o formă poate mai puțin sângeroasă, am trăit și noi sub presiunea unui regim fără frică de Dumnezeu. Anul acesta în întreaga Biserică Ortodoxă Română am încercat să readucem în prim-plan chipurile acelor bărbați și femei care au înfundat pușcăriile acelor vremuri: peste 2000 de preoți și monahi și multe mii de creștini mireni care au pătimit pentru credință și neam, am voit a aduce în fața dumneavoastră un părinte care a prins acele vremuri. Pentru toată această cohortă de oameni sfinți, care deja au plecat la Domnul, trebuie să mulțumim că avem acum libertatea credinței. Și pentru că l-am descoperit la Huși pe Părintele Mina Dobzeu, cel care se apropie de vârsta de 100 de ani (are 96 de ani), iată că l-am invitat acum în fata dumneavoastră. El este cel ales de Părintele Nicolae Steinhardt să îl încreștineze în închisoare, Părintele Mina săvârșind această lucrare a Botezului. Cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva, pentru că anul acesta a fost închinat mărturisitorilor credinței ortodoxe în vremea comunismului, vi-l prezint cu drag și-i oferim, în numele dumneavoastră, distincția „Crucea Moldavă” pentru tot ceea ce părintele a făcut, și prin fapte și prin rugăciune, în vremurile grele de atunci, dar și în vremurile pline de dificultate ale zilelor noastre. Nu știm câți ani îi va mai dărui Dumnezeu în această lume, căci cu un picior părintele este deja în Împărăția Cerurilor, însă noi îi urăm  la mulți ani cu sănătate!” (doxología)


O minune a Sfintei Parascheva19.10.2017

Mama unei fetiţe care a fost diagnosticată cu o malformaţie gravă a ţinut să mărturisească minunea pe care a săvârşit-o Sfânta Parascheva în dreptul fiicei sale. „În 2008, fetiţa mea, în vârstă de 11 ani, a fost dusă cu salvarea la Neurochirurgie. Aşa am aflat cu durere diagnosticul: malformaţie arterio-venoasă pe creier ‒ neoperabilă, din naştere. Mi s-a mai spus că Alexandra nu va trăi. Starea ei se înrăutăţea rapid. Mânată de speranţă şi întărită de credinţă, am alergat la Sfânta Cuvioasă Parascheva, rugându-mă cu lacrimi să-mi salveze fiica. Simţeam că o durere adâncă s-a deschis în mine, şi îmi dădeam seama că fetiţa mea, bolnavă de moarte, nu are nici o vină. Ea suferea doar din pricina păcatelor noastre. Preotul din Catedrală a citit rugăciuni pe hăinuţele fetiţei mele bolnave, le-a stropit cu sfânta aghiazmă şi m-a sfătuit să citesc 40 de zile Acatistul şi Paraclisul Sfintei Parascheva. Aşa am făcut. Şi mare mi-a fost mirarea când, venind la spital, nu mi-am mai aflat fiica la Terapie Intensivă, conectată ca o legumă la aparate, ci venind singură în întâmpinarea mea. După câteva zile a fost externată. Acum are 14 ani, merge la şcoală şi îşi doreşte să urmeze cursurile unui liceu de muzică. Am în minte imaginea fiicei mele, care cu ani în urmă nu putea să ţină un pix în mână şi abia se ţinea pe picioare, iar acum sunt recunoscătoare Sfintei Parascheva pentru minunea vindecării. Lacrimile mele de mulţumire privind-o, nu se vor usca niciodată”. (Anişoara, laşi, mama fetiţei Alexandra-Alina) doxologia


Mii de catolici polonezi s-au rugat la granițele țării pentru „salvarea Poloniei și a Europei de islamizare” și pentru apărarea rădăcinilor creștine09.10.2017

Mii de credincioși catolici polonezi ținând în mâini Sfântul Rozariu s-au rugat sâmbătă, Fecioarei Maria și lui Dumnezeu, pentru mântuirea Poloniei și a lumii, în cadrul unei ceremonii naționale pe care unii au taxat-o drept  anti-musulmană, scrie mail.com. Impresionante „lanțuri umane”, formate din sute și sute de persoane, s-au întins de-a lungul frontierelor Poloniei.

Intitulat „Rozariul la Frontiere”, evenimentul a fost organizat de catolici laici, dar a fost sprijinit și de autoritățile bisericești poloneze, 320 de biserici din 22 de dioceze luând parte la ceremonie. Rugăciunile au avut loc începând de pe coasta Mării Baltice, din nor, până în munți, de-a lungul granițelor Poloniei cu Republica Cehă și Slovacia, conform mail.com.

citește articolul