„În lume necazuri veți avea, dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea !” (Ioan 16, 33)

Știri

Noi reguli pentru înmormântare. Înhumarea, în cel mult 36 de ore02.10.2017

Potrivit unei hotărâri de Guvern care a intrat în vigoare în urmă cu câteva zile, înmormântările se vor efectua după anumite reguli stricte.

Hotărârea Guvernului stabilește exact cum se transportă defunctul, cum este îmbălsămat, înhumat, incinerat, dar și deshumat.

De departe, cea mai dură regulă o reprezintă cea care stabilește că mortul trebuie dus la groapă în decurs de 36 de ore de când s-a stabilit decesul.

citește articolul


Israel: Săpăturile arheologice au scos la iveală posibilul loc de naștere al apostolului Petru05.09.2017

Arheologi israelieni și americani cred că au găsit locul unde s-a născut și a trăit apostolul Petru și alți doi apostoli care l-au însoțit pe Iisus pe malul lacului Tiberiada, în regiunea de nord a Israelului, a precizat un membru al echipei de cercetare pentru AFP, luni.

Mordehai Aviam de la Kinneret College, un institut universitar situat pe malul lacului Tiberiada, crede că cele două campanii de săpături pe care le-a realizat împreună cu colegii americani au dus la descoperirea localității romane antice Julias. Potrivit istoricului roman Iosif Flavius, Julias a fost construită în jurul anului 30 pe ruinele așezării Betsaida, un sat de pescari de pe malul lacului Tiberiada, unde, potrivit Evangheliilor, Petru, fratele lui, Andrei, și Filip, trei dintre cei 12 apostoli, s-au născut și au trăit.

citește articolul


Nu a fost servit la un magazin din Odorheiu Secuiesc pentru că nu ştia limba maghiară01.09.2017

Ulterior, şi comisarii OPC au avut parte de acelaşi tratament / Ce SANCŢIUNE a primit magazinul

Comisariatul Regional Braşov al ANPC s-a autosesizat în urma apariţiei pe reţelele de socializare a unui filmuleţ postat de un bărbat care susţine că a fost refuzat de o vânzătoare la Odorheiu Secuiesc, pentru că nu vorbea limba maghiară. UPDATE: Totodată, s-a autosesizat şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, iar mai mulţi Comisari OPC Braşov au avut parte de acelaşi tratament la magazin.

citește articolul


Crucea scoasă din peisaj01.09.2017

"Sunt scandalizat de magazinele Lidl care, pentru a vinde produse grecești, șterg de pe fotografiile cu Grecia o parte din peisajul și cultura acesteia ", ne-a scris Antoine, marți seara, pe site. "Vă las să vedeți fotografiile ", a adăugat el. Prima fotografie ne arată unul dintre cele mai frumoase peisaje din Grecia, aproape emblematic. Nu vorbim despre Acropolele din Atena ci de o bisericuță ortodoxă cu cupolele de un albastru intens care contrastează cu albul zidurilor sale și care se ridică pe o faleză din insula Santorini, o adevărată bijuterie a Mediteranei.

Este peisajul care a fost ales pentru a ilustra ambalajele din gama de produse grecești ERIDANOUS "Original Greek Product" ("Produs grecesc original"). Moussaka, iaurt, fistic sau chiar feta sunt vândute la Lidl cu această marcă și cu fotografia frumoasei biserici ortodoxe cu cupolele sale de un albastru intens. Dar un mic detaliu l-a indignat pe Antoine. Pe toate aceste ambalaje, așa cum ne arată într-o a doua imagine în care a încercuit toate acoperișurile, crucile au dispărut. Au fost șterse.

citește articolul