„În lume necazuri veți avea, dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea !” (Ioan 16, 33)

Știri

Primul copil cu trei părinţi20.10.2016

Primul copil cu trei părinţi

În urmă cu doi ani Marea Britanie aproba modificarea anumitor legi, pentru a permite clinicilor de fertilitate să deruleze o nouă procedură de fertilizare in vitro, care va rezulta în nașterea primilor copii cu ADN din trei surse. Doctorii din SUA au fost însă cei care au făcut primii pasul definitiv și au adus pe lume cel dintâi copil născut din trei părinţi. Este vorba despre un copil dintr-o familie iordaniană, care a avut mari probleme în trecut cu sindromul Leigh, extrem de rar și nu are tratament curativ. În cazul de față, echipa de medici americani, care a desfășurat procedura în Mexic, unde nu există legi prohibitive în acest domeniu, a optat pentru o metodă prin care se ia nucleul de la ovulul mamei și se inserează în ovulul donat, care, în prealabil, a fost curățat de tot conținutul său, în afară de mitocondrii. Ovulul rezultat, care conține ADN nuclear de la o femeie și ADN mitocondrial de la altă femeie, este apoi fertilizat cu sperma tatălui. Astfel, ia naștere un copil care are ADN donat (mitocondrial) în procent de 0,1% și care moștenește tot codul genetic pentru aspecte precum culoarea părului sau a ochilor de la cei doi părinți.

citește articolul


Maica Tereza, în rândul sfinţilor05.10.2016

Maica Tereza a fost declarată Sfânta Tereza de Calcutta de către Papa Francisc în cursul unei ceremonii care a avut loc duminică, 4 septembrie, la Vatican, în ajunul împlinirii a 19 ani de la moartea acesteia.

Sfânta Teresa va fi celebrată pe 5 septembrie în calendarul catolic.

citește articolul


Pokemon Go în biserici ?!06.08.2016

Jocul Pokemon Go, lansat pe 6 iulie, a luat cu asalt topurile de profil din întreaga lume, trimițând jucătorii să colinde străzile orașelor în căutarea maimuțoilor animați. Însă, spre surprinderea unora, jocul care îmbină animația cu realitatea augmentată, i-a făcut pe unii să ajungă chiar și prin biserici în căutarea pokemonilor. Și deja lucrul acesta a făcut să sară scântei.

Compania Nintendo pare să fi dat prima mare lovitură după mai mulți ani de criză. În doar câteva zile de la lansare, jocul Pokemon Go a devenit deja viral, internetul fiind plin de filmulețe făcute de jucători cu victoriile lor virtuale, dar și de internauți care parodiază tot ce îi enervează la ceea ce pare să fi devenit un fenomen online. Milioane de posesori de smartphone din întreaga lume și-au pornit GPS-ul, aplicația Pokemon Go și camera foto a telefonului și au pornit în căutarea monstruleților colorați. Aplicația îmbină realitatea cu ficțiunea și, prin simplitatea ei, provoacă dependență. Unii jucători au intrat în necazuri destul de serioase din cauza acesteia.

citește articolul


Moscheea “Sfânta Sofia”?06.07.2016

Autoritățile turce au decis ca rugăciunile din perioada Ramadanului să fie citite și în Catedrala Sfânta Sofia. Prima rugăciune a fost rostită în dimineața zilei de 6 iunie, aceasta făcându-se în prezența secretarului general pe probleme religioase din Turcia.

Actuala clădire a muzeului Sfânta Sofia a fost construită de împăratul bizantin Iustinian. Construcția clădirii a fost terminată în anul 537. Fosta biserică bizantină care a fost muzeu timp de 80 de ani a fost folosită pe post de moschee în  perioada 6 iunie-7 iulie. Canalul de televiziune de stat a transmis, în direct, din Catedrala Sfânta Sofia, programul „Sahur”, adică rugăciunea de dimineață, de dinaintea postirii de peste zi.

citește articolul