„În lume necazuri veți avea, dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea !” (Ioan 16, 33)

Un mozaic care datează de acum 1.500 de ani, descoperit în Ierusalim04.09.2017

Arheologii au descoperit, lângă Ierusalimul vechi, un mozaic care datează de acum 1.500 de ani, din era bizantină, a anunțat miercuri Autoritatea Israeliană pentru Antichități (IAA), informează agenția DPA.

Pardoseala din mozaic de 1 metru și 80 de centimetri conține o inscripție care aduce laude împăratului Iustinian I.

Potrivit IAA, locația descoperirii mozaicului a fost, cel mai probabil, o clădire destinată cazării pelerinilor creștini.

''Împăratul a fost unul dintre cei mai importanți conducători ai perioadei bizantine și unul dintre cei mai carismatici lideri ai Antichității'', spune David Gellman, conducătorul lucrărilor arheologice.

''Sub domnia sa, Imperiul Roman a cunoscut cea mai mare dezvoltare, iar trecerea la creștinism a fost completă''.

Mozaicul a fost descoperit lână Poarta Damascului, în estul Ierusalimului, care este acum intrarea către vechiul cartier musulman. Israelul a cucerit Ierusalimul de Est în 1967, în timpul Războiului Arabo-Israelian, iar ulterior a anexat regiunea printr-o acțiune care nu a primit recunoaștere internațională.

Gellman a catalogat descoperirea ca fiind ''un miracol arheologic''.

''Eram pe punctul de a opri săpăturile când, dintr-o dată, un colț al mozaicului a ieșit la iveală de sub țevi și cabluri'', a spus Gellman. ''Este uimitor că nu este deteriorat''.

AGERPRES/(AS-autor: Simona Tatu, editor: Codruț Bălu, editor online: Anda Badea)