Cine conduce, de fapt, lumea? Sau despre minciuna cu ”Neo-marxismul” capitalismului sălbatic de aziEugen Cojocaru 07.10.2021

Am studiat (și) Karl Marx cu marele filosof al secolului 20, Constantin Noica, în plus cunosc istoria capitalismului sălbatic (cum e numit de specialiști) din secolul 19 și sunt profund uimit de aberațiile cu acuzele de „neo-marxism” aduse conducătorilor (din umbră plus marionetele sus-puse) lumii actuale.

Corifeul mișcării de emancipare și egalitate socială a muncitorilor are puțin în comun cu bolșevismul care a urmărit, în principal, continuarea politicii imperialist-țariste. Totuși, socialismul a avut și efecte benefice asupra situației sociale a celor crunt exploatați: alfabetizare100% (România: 67% analfabeți și fără profesie ante-1945!), s-a ridicat cultura, nivelul de trai, învățământul, sănătatea, industrializare și dezvoltare puternică a tehnicii și științelor etc. Din păcate, s-a format, concomitent,o nouă pătură asupritoare, numită burghezie roșie: conducerea de partid și, în special, aparatul de represiune, Securitatea și Miliția-ultimele două au preluat puterea post-1990, creând o Românie o pseudo-democratică unde ele „se desfășoară” discreționar și absolutist!

Marx cerea, într-adevăr, dictatura clasei muncitoare, dar cu gândul la egalitate și democrație reală nu la bolșevismul instaurat de pseudo- comunismul tip Asiatic-rusesc și exportat în toată lumea: de fapt un Imperiu Bolșevic bazat pe teroare și inegalitate crasă bine ascunsă a aparatului de represiune și conducătorii politici, care și-au însușit prin jaf bunurile claselor pe care le-au înlăturat.

”La ce bun să mai votăm?”

Michael Moore, renumitul documentarist al societății americane actuale, are o scenă antologică în The Big One / 1997 (cu Bowling for Clementine /2002 ia Premiul Oscar): în discuția cu mii de studenți de la o universitate despre alegerile prezindențiale s-a ivit întrebarea cine sunt mai buni: republicanii sau democrații. În final, unul din ei a exprimat plastic adevărul, fiind intens aplaudat: ”Eu nu înțeleg de ce mai votăm: cei 2% super bogați au ambele partide, democrat și republican, iar noi, poporul american, niciunul!

Iată ce absurdități zic „specialiștii”: USA și lumea ar fi conduse de neo-marxism! Lucrurile sunt clare demult: după un sejur în America, Aldous Huxley și-a dat seama de dictatura mascată ce „bântuie” acolo și a scris celebra Brave New World. E naiv ori malefic cine crede că s-a schimbat ceva! De fapt, e o „fumigenă” lansată tocmai de familiile big bankers și al lor military-industrial complex: ei dețin și toată mass-media americană și mondială propagând strategia de prostirea opiniei publice, deturnând de la adevărații vinovațiai situației socio-economice și politice. Noi trăim acum noua ordine mondială huxleyană și 1984 cu Ferma animalelor de George Orwell, nu „neo- marxismul”: tiraniile sunt la fel oriunde și oricând-a se vedea articolul meu Pandemonia–sfârșitul erei creștin-umanist-democrate/ revista Conștiința.

Un studiu bine documentat (anii 2000) a demonstrat cum Big Bankers au vândut, cu două săptămâni înainte de Marele Crahdin 1929, pe bani foarte mulți, numeroase acțiuni și le-au re-cumpărat, o lună mai târziu, pe nimic!! Proprietățile și acțiunile americane erau în raport 83% / cetățeni -17% / bănci. După asta e invers: ei au „pus gheara” pe 87%, poporul sărăcind cumplit: sinucideri în masă (zeci de mii), șomaj 90%, populația făcea foame, a ajuns în stradă și murea neavând bani de medic și tratamente, cum arăt în articolul Bolșevism, fascism și…Pandemonism / revista Conștiința. E momentul crucial când conducerea lumii e preluată de big bankers-family.... Ei l-au finanțat pe Hitler, dar și pe Stalin, pe Ceaușescu și toți dictatorii, ei au fondat FMI, WTO și BM prin care controlează totul impunând guvernele și oameniilor în toate țările lumii, în toate organizațiile importante, cum e și OMS. Să mai adăugăm faptul că acest pandemonism ne-a „blagoslovit” cu „efecte” identice suspect Marelui Crah: doar în primele 2, 5 luni averea miliardarilor lumii a crescut cu 20%, în cifre absolute: 570 miliarde dolari! În același timp, 70% au ajuns șomeri și muritori de foame–acum, e mai rău!

Neo-marxismul nici nu există!

În aceste condiții, e rizibil că mulți „specialiști” susțin că „neo-marxismul” ar fi de vină și ar conduce lumea! E clar că n-au citit un rând din opera lui Karl Marx (și Friedrich Engels), că habar n-au ce s-a întâmplat, cu adevărat, în era socialistă: o confuzie generală în viziunea lor. Ei sunt manipulați de „strategii” oculți care dețin toată mass-media prin magnatul australian Rupert Murdochcuasa News Corporation, dând vina pe neo-marxiști, care nici în Rusia, „mama bolșevismului”, nu există–o dezinformare grosolană pentru a devia de la adevărații conducători și distrugători ai lumii umanist-creștin-democrate! Lacheii și lichelele lor răspândesc conștient minciuna, restul „a pus botul” în inconștiența și habarnamismul lor politic, cum ar zice Nenea Iancu. Așa îi auzim clamând mereu: "stânga satanistă democrată în America, Franța, Soros & stânga satanistă, rețeaua neo- marxistă de cadre studențești din Europa a KGB, organizația internațională ELSA, neomarxiștii cu centrul in Europa, Obama, Hilary Clinton, Biden ar fi discipoli neo-marxiști ai unui Saul Alinsky 1909-1972 etc. – dez-informare ca într-un război clasic (de fapt suntem în război, dar unul atipic-biologic, contra umanității, a democrației și a popoarelor) de prostire en masse!

Marx și socialismul estic nu au cerut niciodată, cum se întâmplă azi, sărăcirea totală a 80% din popoare, distrugerea instituției familiei, a învățământului și educației, a culturii etc. cum se practică după 1990, anul înfrângerii Estului!

Război contra societății

Dărâmarea statuilor și a tuturor simbolurilor și marilor personalități ale lumii umanist-creștin-democrate (de la Platon și Aristotel până la Shakespeare, Cervantes, Hemingway și nevinovatele desene animate ale lui Disney) reprezintă altă tactică diabolică de trecere, prin metoda tabula rasa, la Noua Ordine Mondială. Este atacat și creștinismul, însuși Iisus, pentru că ei vor să distrugă speranța, familia, valorile umaniste ale societății pregătind „omul nou”: robotul-sclav – ce viziune a avut Aldous Huxley / Brave New World în anii 1930, după experiența americană... Cineva și-a făcut planul: Cine n-are tradiție și trecut, nu va avea nici viitor! Tradiția și trecutul înseamnă cultură, iar Immanuel Kant afirmă tranșant: Poporul fără cultură e ușor manevrabil! Aici se încadrează și mișcarea LGBT: ei sunt lăsați în pace, dar li se dau drepturi de căsătorie și adopție copii, când Senatul Berlinez, de ex., a dovedit, de curând, că toți copiii orfani dați, din anii ‘60, homosexualilor au fost abuzați!! Asta vedem, de 30 de ani, în România și de mai multă vreme în Occident. Mass-media lor instigă contra celor care critică, fiind „eliminați” ca în orice dictatură din antichitate până azi.

Intelectuali, scriitori, profesori și publiciști liberali din toată lumea cer „stângii americane” să abandoneze „dogmatismul și extremismul ideologic”, între semnatari fiind Francis Fukuyama, Malcolm Gladwell, J.K. Rowling, Salman Rushdie - ce mari personalități au căzut în cursă: câtă naivitate să crezi asta! Desigur, și la noi s-au găsit destui care, neinformați sau intenționat, denigrează democrația susținând fals că neo-marxismul ar conduce azi, cum e cazul lui Petre Caluian: într-un lung articol: Victoria neo-marxismului in America? - Cotidianul / 23.01.2021.

Nu mai există partide, ci doar lăcomie!

Toată lumea a auzit de „stânga/dreapta” în politică – toată lumea crede a şti ce înseamnă - puţini cunosc că atât denotaţia termenilor, cât şi realitatea s-au modificat mult, începând cu anii ’80 în Statele Unite, noua evoluţie fiind exportată, tenace, în restul lumii. Prin influenţarea subversivă a politicienilor – transformați din reprezentanţi ai națiunii în marionete ale lobby-urilor s-a reușit ancorarea de principii anti-democratice în lume. Săptămânalul cel mai bun mondial, germanul Der Spiegel, demasca la începutul anilor 2000, în documentatul articol de fond cum aproape toți parlamentarii sunt consilieri gras plătiți (forma modernă de mită mascată!) de concerne - pe copertă trona o imagine sugestivă: Parlamentul german nu pe partide, ci concernele la care sunt ei! WTO / World Trade Org. şi WB / World Bank urmăresc, din nefericire, numai impunerea intereselor marilor trusturi și big bankers din spate. E de ajuns să dăm un singur exemplu: fosta ministră a Mediului Înconjurător din Landul Schleswig-Holstein, Edda Müller, critică WTO că protejează firmele care ascund şi nu fac publice procesele tehnologice şi substanţele folosite, distrugând sănătatea popoarelor și chiar ucigând. Deci, „neo-marxismul” e o invenție diabolică a marilor familii de bancheri care conduc lumea pentru a discredita democrația liberală americană și internațională – o acțiune diversionistă a deep state-ului reacționar de distrugere a culturii umanist-creștine veche de 3.500 de ani, minunata cultură care ne-a dat democrațiile secolului XX.

De același autor