Dureroasa tranzițieEugen Cojocaru 18.12.2019

30 de ani - scurtă istorie a României, după 1945, pentru a înțelege Revoluția din Decembrie 1989 și „Tranziția”

 

 

 

Răspunsul îl găsim în involuția „impusă” țării de elemente străine, care au frânt coloana vertebrală a unui stat suveran, respectat și apreciat în Europa și lume: elitele politice, economice, culturale, juridice, militare etc. eliminate prin nimicire fizică și marginalizare socială: un milion de persoane! Așa se schimbă radical un popor la bolșevism asiatic. Intenționat nu folosesc termenii comunism / socialism: importul ruso-asiatic n-are nimic în comun cu ideile lui Marx și Engels, chiar Lenin, care a dat celebrul edict ca fiecare popor să fie independent și să-și hotărască singur soarta. Din nefericire, pentru români și multe nații, el a fost ucis de Stalin, care a reușit, după 1945, să-și pună în aplicare diabolicul plan de ocupare imperialistă a Europei (și nu numai) - subjugată de clica incultă și anti-democrată, ridicată după Revoluția Roșie din 1917. Ce poți aștepta de la un „lider” gregar și criminal, închis pentru jafuri?! Acest sistem a fost exportat de ruși. Să refacem parcursul, relevând esențialul...

 

 

 

Calvarul românesc

În 1944, Rusia ne ocupă, deși armata româna a luptat singură pentru eliberarea patriei (până în Cehia!), conform infamei vânzări (Churchill) a României pe un petec de șervețel: începe cel mai mare calvar al românilor din epoca modernă! Toată lumea s-a întrebat de ce regimul bolșevic (nu comunist!) din România a fost mult mai feroce decât în celalte țări din „Lagărul socialist”. Fidel ascultător, din clasa a 10-a, al Europei Libere (zilnic și în clasă, tot liceul știa, nimeni n-a pârât, spulber altă calomniere anti-românească: „toți informatori!”), eminentul istoric Vlad Georgescu citea documentata și adevărata Istorie a comunismului în România, arătând minciunile despre „mărețul” Partid Comunist Român. Înființat în 1921 prin unire forțată cu PSD-ul lui Lucrețiu Pătrășcanu, înlăturat apoi, devine o adunătură cu puțini români: bulgari, nemți, unguri, austrieci, mulți evrei, care primiseră azil politic în România, țara cu cel mai tolerant regim. Până în 1945, această clică (doar 800-1000 de membri!) manevrată de Moscova, se ocupa de distrugerea României (atentate cu morți în Parlament etc.), apoi cele mai abominabile crime în Estul Europei! De ce?! Iată explicația...

 

Noile ”elite”

În celelalte țări, social-democrații de stânga aveau mulți prozeliți în rândul intelectualilor și partide puternice, prezente în Parlament. Oameni cu educație și cultură, ei au fost cooptați de bolșevici să impună noile regimuri. În România, se știe, și-au format noile „elite”, în mare parte, din scursorile societății, pentru că aveam o populație credincioasă, o largă și tolerantă pătură intelectuală cu ferme convingeri democratice. De unde să ia sute de mii de milițieni, primari, activiști de partid, securiști, șefi și paznici pentru multele închisori și lagăre nou înființate, ministere, instituții de stat, armată etc.?! Cei 900 n-ajungeau și cine se putea da repede de partea dușmanilor țării? Hoții și criminalii (exemplu Stalin: uite ce ajungem cu acest regim!), leneșii și inculții satelor și orașelor - multă lume confirmă aceasta! S-au alăturat bestiile horthiste care au măcelărit și înfricoșat românii din zonele ocupate, care au trecut rapid la „comunism”: ei au format majoritatea torționarilor care au ucis și distrus zeci de mii de români și pe fruntașii Marii Uniri în închisorile de exterminare transilvane!

 

Capitaliști peste noapte?

Așa s-a format, de atunci, „statul paralel”: de o parte erau puținii ilegaliști români (Ghe. Ghe.-Dej, Pârvulescu ș. a.) patrioți, care credeau în viitoarea societate socialistă, de cealaltă sute de mii de parveniți menționați, al căror scop era doar înlocuirea fostelor elite, preluarea puterii și „încasarea” averilor lor! Așa s-a ajuns la denunțul persoanelor nevinovate (toate erau) care aveau case, vile, bijuterii, averi. Metoda: coloneii / generalii de securitate & miliție – foști hoți, criminali, ciobani, țărani și muncitori leneși, parveniți în funcții, nu erau mulțumiți cu apartamentul primit degeaba, puneau ochii pe o vilă, aranjau cu un turnător, trimiteau temutul IMS negru care îi sălta pe toți, iar ei le ocupau casele cu tot cu mobile scumpe, tablouri, aur, bijuterii etc. Așa i-a găsit și 1990: toți instalați trai-neneacă în vilele „dușmanului de clasă” și au devenit „capitaliști”! Curat sacrificiu pentru „victoria comunismului luminos”! Au continuat să strângă averi mari până în decembrie 1989 - își adaugă sute de mii de dolari și mărci (de persoană!) pentru a „aproba” călătorii în străinătate, plecarea etnicilor nemți, evrei, afaceri murdare cu prostituate în București și centrele universitare cu străini, droguri, contrabandă cu țiganii din Banat etc., în comerțul exterior-interior, prin întreprinderea „Dunărea”, când s-a ajuns să dea poporului român și cafea mucegăită toxică (să facă alte zeci milioane lei!) și multe altele. Acesta era „statul adânc, paralel”! La „suprafață” era partidul cu CC-ul său, mascarada Marii Adunări Naționale și mulți chiar cinstiți primari, activiști care mai credeau într-o societate egală și performantă - pentru că era axată pe valoare în toate domeniile: dovadă multe realizări de vârf în industrie, știință, sănătate, sport, învățământ etc. Deciziile mari se dădeau pe linie de partid, statul paralel al „securisto-nomenclaturiștilor” lucra pentru mai multă îmbogățire și AȘTEPTA... Să vină la putere și să folosească, liber și după plac, averile imense strânse prin crime, corupție, furt, înșelăciune! Momentul a venit: ei au „cooperat” cu Moscova la înlăturarea lui Ceaușescu și acoliții săi, care îi opreau de la preluarea puterii, de altceva nu le păsa. S-a găsit naivul Iliescu, omul rușilor, care credea sincer într-un „socialism cu față umană”, l-au ajutat să preia puterea printr-o lovitură de stat organizată de ei, au râs de el că nu fură și au împărțit țara sau au vândut-o, contra mită, la străini. Au comerțul, politicul cu partide infiltrate, ministere și instituții de stat, mare parte din bănci... Parțial BNR-ul lui Isărescu le-a „supervizat” „falimentările”, iar banii poporului i-au împărțit între ei; ca răsplată, îl țin și acum în funcție!

 

 

”Totul e în mâinile lor!„

Revoluția a fost! Mai ales tinerii au ieșit strigând: Noi vrem altceva, nu „securism-nomenclaturism cu mutră umană”! Au murit și s-au sacrificat la Timișoara, București, Cluj... Și poporul și-a dorit altceva, dar au venit acțiuni și provocări tipic nkvd-bolșevice, învățate de clica „paralelă”: înăbușirea mișcării de la Universitate, „atentatul” de la Ministerul de Interne organizat de ei, mineriadele conduse de ofițeri securiști, cu listele și adresele celor pe care să-i elimine... Asta au învățat: bestialitate tip asiatic - ei conduc și acum - vezi 10 august 2018! Totuși, o mare parte a societății nu s-a lăsat, a luptat cu mari sacrificii și a salvat din democrație - cinste și onoare lor! Eu am participat la Revoluție în Cluj, a trebuit să fug după ce ne-au înfrînt, voiau să mă aresteze și am primit azil politic în Germania, după 1990. Când s-au făcut dosarele de revoluționar, al meu a „dispărut”, însă au apărut 10.000 „noi revoluționari” cu „îndemnizație”, în toată țara – nu e greu să ghiciți cine sunt!

Iată explicația: corupția imensă, ura pentru cultură, educație și învățământ, pentru valorile noastre, pentru societatea bazată pe meritele oamenilor, doar pile și aranjamente, ură pentru România și binele ei! Acei nemernici au distrus România și elitele sale după 1945, tot ei cu „elevii” lor fideli au preluat puterea, din umbră, în 1990! Au împânzit toate ministerele, instituțiile de stat, justiția, au inventat sute de agenții, firme și autorități naționale unde și-au aciuat amantele, nevestele, progeniturile cu salarii cum directorii din Occident doar visează! Acolo fură mai mulți bani cu proiecte aranjate, blocând redresarea României. Un exemplu edificator: îl cunoșteam pe Andrei Pleșu și am mers eu (director-adjunct) cu directorul casei de editură Atlas-Clujul Liber, Valentin Tașcu, să vorbim cu el, Ministru al Culturii, să deblocheze sistarea hârtiei de la Letea pentru ziarele de opoziție (mașinație securistă, după preluarea puterii, prin manipularea voturilor, pe 20 mai 1990!) În birou, cafea... Bebe Tașcu îi cere detalii despre situație – Pleșu ne face semn să tăcem și să-l urmăm - casa scărilor: „Aici nu-s microfoane! E dezastru, totul e în mâinile lor, Iliescu e un naiv manipulat... Eu, de exemplu, am vrut să fac ordine la Ministerul Culturii, să-i pun la treaba - imposibil: în orice birou intru, în această imensă clădire, plin de securiști care mă privesc cu ură și m-ar mânca de viu!” Azi?!

 

V-a mirat cazul Caracal?

Totul e „securizat” mai rău ca înainte, după moda kgb: informatori și „ofițeri acoperiți” în presă, la radio și tv, universități, ministere, instituții de stat, spitale, școli, Biserica Ortodoxă, asociații locatari... Și masoneria e ridicol fief securisto-nomenclaturist! Epoca oribilului deceniu ’50 în democrație și Uniunea Europeană!? Până și sportul e în mâna lor: președintele FRF e „of. acoperit”: așa sunt și rezultatele – am ajuns de râsul lumi și al albanezilor!! E angajat un rizibil antrenor neamț, Christof Daum (pe care nu-l vrea nimeni în Germania!), la cota 200.000€/an cu contract de 5 milioane€/an! Cum așa!? Lui i se închide gura cu 3-400.000, iar restul îl împart „onoribilul” cu șefii săi! Când Directorul TV, Stelian Tănase, le-a zis să-și ia acoperiții, au avut tupeul să zică „Poate fac treabă bună!” Ne-am lămurit – „treaba lor bună” e doar pentru buzunarele lor!

V-a mirat „Caracal”?! El e peste tot, din anii ’90, în sud și Moldova, mai puțin Transilvania! Demagogia lor a atins cote neegalate nici de regimul Ceaușescu: când le auzi discursurile - mai ales PSD – ai crede că Franța și Germania sunt la genunchii României... Realitatea: suntem ultimii la toate capitolele în UE - la autostrăzi sunt țări africane înaintea noastră! S-a făcut procesul comunismului și al miilor de morți și răniți la Revoluție, Mineriade, 10 august etc.?! NIMIC!

 

 

 

De același autor