„Înţelepciunea lumii acesteia este nebunie înaintea lui Dumnezeu!” (I Cor. 3, 19)

Remember 2017: o predică în pustiu a părintelui Mihai Milea - ÎNROBIREA OMULUI GLOBALIZATPr. prof. dr. Mihail Milea 21.03.2023

Refuzul unui „stat U.E.” de a primi România în „spaţiul Schengen” are o conotaţie...teologică?

Acest articol de presă bisericească, re-citit după şase ani, ne oferă o viziune religioasă asupra Europei des-creştinate de azi!

■ Mai mult decât şocant? În urmă cu patru ani, pr. prof. dr. Mihai MILEA din Buzău (colaborator al revistei CONŞTIINŢA) publica un articol teribil, intitulat „Sunt european ortodox”, în revista de cultură teologică „Lacrima Românească” (nr. 3/an XVII/iulie-septembrie 2017).

■ Astăzi, în decembrie 2021, în al doilea an de regim plandemic (cu subtilă dictatură politico-sanitară), constatăm că se adeveresc pe zi ce trece, previziunile, anticipările, semnalele, avertismentele şi atenţionările părintelui Milea din 2017.

■ Reproducem, cu acordul autorului, fragmente din acest tulburător articol de presă bisericească. Fără nici un comentariu. Vorba părintelui Elpidie (dintr-o predică zguduitoare, din septembrie 2020): „Profeţiile devin ştiri!”

(Silviu Alupei)

 

„[...] Globalizarea duce la pierderea identității naționale a popoarelor; dispare specificul național al fiecărei țări. Totul devine un amestec, un fel de ghiveci. Globalizarea promovează un individualism imitativ. Lumea globalizării în care deja am început să trăim este una anostă, uniformă şi fără chip!”.

„Omul modern tinde să-şi acopere chipul în turmă; preferă să nu aibă chip şi personalitate, pentru a nu fi responsabil de faptele sale. Omului globalizat i se ia puterea de a mai privi la ceruri şi de a nădăjdui în Rai”.

„[...] Uniunea Europeană nu este o instituție transparentă și democratică, după cum dorește să pozeze în exterior, ci are planuri necunoscute nouă și legi foarte dure”.

„Controlul persoanelor, monitorizare non-stop”

„În anul 1985, la 14 iunie, în orașul Schengen din Luxemburg, a fost semnat un acord secret de către Germania, Franța, Luxemburg, Olanda și Belgia, prin care se legaliza urmărirea tuturor cetățenilor europeni și nu numai”.

„Acordul «Schengen» asigură cadrul juridic de culegere a tuturor informațiilor despre fiecare cetățean european. Acest acord permite elaborarea unui sistem care să exercite o urmărire europeană și mondială și un control la nivel personal”.

„Acest «Acord Schengen» anulează prevederile din Carta Europeană, care asigura respect față de libertatea privată și personală a cetățeanului”.

„Microcip electronic, pecete antihristică”

„Potrivit «Acordului Schengen», fiecare cetățean european trebuie înregistrat cu un cod unitar. Acesta este format din 13 cifre și este unic în lume pentru fiecare cetățean. Este vorba de cunoscutul cod barat (linear - cod de bare) de marcare a produselor în sistemul EAN-13. Este un sistem care – știm foarte bine – cuprinde numărul 666, luat din APOCALIPSĂ (CAP. 13)”.

„În APOCALIPSĂ se arată că acest număr este pecetea lui Antihrist, care va fi pusă pe mâna dreaptă sau pe frunte, printr-un MICROCIP ce atestă lepădarea de Hristos. Prin acest sistem electronic, fiecare persoană este monitorizată tot timpul și omului îi dispare orice intimitate și libertate personală”.

„Prin Uniunea Europeană, am ajuns la apusul libertății umane. Biblia ne avertizează că, prin însemnarea cu acest număr apocaliptic 666, se va reuși înrobirea omului într-o măsură cumplită, care nu are precedent în istorie”.

„În fața acestor triste, dar adevărate realități, Biserica Ortodoxă este chemată să reacționeze imediat și eficient pentru readucerea oamenilor la o stare de normalitate”.

„Europa de azi – declin fără leac?”

„Ca slujitor al Bisericii, preotul Ioan BIZĂU, în lucrarea sa «Viața în Hristos și maladia secularizării», afirma cu tărie: Dacă Europa nu-și va regăsi rădăcinile creștine, dacă nu va reuși, măcar în parte, să-și refacă unitatea spirituală și dacă mulțimea de curente rezultate din sfâșierile veacurilor trecute vor continua să se înfrunte în zadar sau să se ignore unele pe altele, atunci unificarea economică și politică nu va putea rezolva criza spirituală pe care o traversează și care îi epuizează resursele religioase și biologice. Europa riscă, astfel, să intre într-un declin fără leac”.

„Uniunea Europeană are mare nevoie de un «suflet creștin», pe care numai Biserica Ortodoxă îl poate oferi spre veșnicie[...]”.

De același autor