„Înţelepciunea lumii acesteia este nebunie înaintea lui Dumnezeu!” (I Cor. 3, 19)

Ringtone pentru HristosVlad Mușat 21.10.2016

“Taci când intri în Biserică, pentru ca Dumnezeu să-ţi poată vorbi …”

La fiecare slujbă preotul citeşte cuvântul Mantuitorului Hristos, care sapă în sufletul enoriaşului până când zidul indiferenţei şi al necredinţei se sparge.

Din păcate, nu de puţine ori, în timpul Sfintei Liturghii un mix de melodii strică liniştea şi transformă Sfântul Lăcaş într-un spectacol de muzică pop.

Smiley, Andra, Alex Velea şi alţi artişti au onoarea ca la fiecare slujbă să-L întrerupă pentru câteva secunde pe Hristos,  care spre deosebire de celebrii cântăreţi, chiar e pe afiş.

Probabil aceşti enoriaşi consideră corul Bisericii un element în plus şi văd necesară prezenţa unor  cantautori care să anime puţin atmosfera.

Sincer, am participat la o înmormântare şi în timpul tristului eveniment i-a sunat unui bărbat telefonul: “Mă ucide ea, mă ucide ea, înceeeet… “  Serios?!

Dacă tot intri în casa lui Dumnezeu, ce-ar fi să stai de vorbă numai cu El?

Poate ar trebui să ne schimbăm soneria telefonului în funcţie de evenimentul la care participăm: la botez, să sune- “Born to be wild” de la Steppenwolf, la cununia religioasă- “Marşul Nupţial” de Felix Mendelsohn-Bartholdy, iar la înmormântare: The Fugees – “Killing Me Softly With His Song”.

Totuşi, v-aţi gândit ce ringtone i s-ar potrivi lui Hristos? Vă spun eu: “silent mode on”!

De același autor