„Opriți-vă și cunoașteți că Eu sunt Dumnezeu!” (Psalmul 45, 10)

Muzeul timpuluiFizician dr. Sabina Ene 08.02.2019

”Noi nu gândim timpul real, dar îl trăim pentru că viaţa depăşeşte înţelegerea”

Cuiburi de lumină, cuiburi de timp, cuiburi de memorie, împletite cu rugăciunea statornică, permanentă, ”neîncetată” (Sfântul Apostol Pavel) mă duc cu gândul la ochiuri de timp care aşteaptă răbdătoare...

Timpul lui Dumnezeu e numai azi

Cu toate acestea, noi trăim ori în trecut ori în viitor, paradoxal prezentul pare mult prea nefiresc pentru noi. Prezentul, care alunecă înspre trecut ori înspre viitor, în funcţie de intensitatea amintirii ori a proiecţiei... Uneori, oamenii sunt numai elan şi azvârlire între ieri şi mâine, căutând “timpul lui Dumnezeu, care e numai azi”  (Părintele Galeriu). Noi nu gândim timpul real, dar îl trăim pentru că “viaţa depăşeşte înţelegerea” (Bergson).

Şi în viaţa aceasta “cea mai mare emoţie pe care o putem încerca e emoţia mistică. Aceasta este sâmburele oricărei ştiinţe“ (Louis de Broglie). Astfel încât, religia şi ştiinţa se pot pune în valoare reciproc, în această vreme a descoperirilor din ştiinţa contemporană...

O întâmplare stranie

O întâmplare care arată o legătură în acest sens a avut loc la Muzeul Ceasului din Ploiești, un muzeu unic în Europa, care adăpostește sute de exponate având capacitatea de a ne purta în și prin timp, așa cum se întâmplă, de fapt, întotdeauna în viață, pentru că nimic nu se pierde, totul se transformă în amintiri. Oprit în faţa unui ceas cu pendul, un călător în timp a făcut, prin simpla prezență a sa, ca ceasul în cauză să declanşeze o bătaie în plus, în afara intervalului presetat la oră fixă. Cei prezenți au schimbat priviri neînțelegând exact ce se întâmplă…

Pendulul unui ceas este un oscilator în care energia se transformă permanent din energie potenţială în energie cinetică. Un oscilator mecanic pierde treptat energie din cauza frecării cu aerul, până se opreşte. Mişcarea oscilatorie trebuie să fie întreţinută, prin adăugarea la fiecare ciclu de mişcare a unei mici cantităţi de energie la energia de mişcarea a pendulului. Mecanismul unui ceas cu pendul dă un mic impuls suplimentar pendulului la fiecare bătaie pentru a compensa pierderile apărute prin frecare.

Iar perioada de oscilaţie a pendulului reprezintă timpul în care se efectuează o oscilaţie completă, adică timpul scurs între două treceri consecutive ale oscilatorului prin aceeaşi poziţie şi în acelaşi sens. În exemplul ilustrat, biocâmpul personal al călătorului, de o intensitate a aurei extrem de puternică şi integratoare, coerentă și verificată chiar şi cu alte ocazii, a fost ceea ce a interacționat cu câmpul fizic al pendulului, energia acestuia reuşind să influenteze mişcarea de oscilaţie a pendulului.

Mașina timpului

Metoda cercetătorilor ruşi Simion si Valentina Kirlian, de fotografiere şi vizualizare a aurei, prin ataşarea unui dispozitiv prevăzut cu conductori electrici, a dus la obţinerea unei fotografii care creează imaginea energiei din jurul corpului.  La Muzeul Științei din Valencia același călător a dat peste cap prin simpla atingere acul de la aparatul de măsurare a aurei, ceea ce demonstrează un câmp electro-magnetic personal capabil să creeze astfel de interacţiuni, precum cea de la Muzeul Ceasului, când energia acestuia a declanşat o nouă bătaie a pendulului, amplificarea extraordinară a energiei făcându-se prin sfânta taină a împărtăşaniei primită în aceeaşi zi de călător...

Așa se nasc povești frumoase, momente de ținut minte și analizat, amintiri care pot fi salvate în ultima clipă într-un muzeu personal, un muzeu al memoriei, al timpului, ca într-o maşină a timpului în care destinaţia poate fi aleasă de noi, în care noi înșine devenim călători în timp.

Totul îmi trece prin minte, transformându-se în amintiri. Modul de a ne aminti poate deforma realitatea lucrurilor de care ne amintim. Trecutul nu poate fi apreciat dintr-odată, ci “picătură cu picătură”, ca şi viitorul.

 

Așa se întâmplă întotdeauna

nimic nu se pierde

totul se transformă în amintiri

amintiri care pot fi salvate în ultima clipă

într-un muzeu

un muzeu al memoriei

al timpului ca în maşina timpului

în care destinaţia poate fi aleasă de noi

un muzeu al timpului

un muzeu al memoriei

un muzeu al ceasului

 

Am cunoscut un călător  în timp

oprit în faţa unui ceas cu pendul

influențând câmpul fizic

prin biocâmpul personal

intensitatea aurei sale

atât de puternică integratoare

modificând perioada de oscilaţie

printr-o bătaie în plus

 

Așa se întâmplă întotdeauna

nimic nu se pierde

nimic nu se câştigă

totul se transformă

ca în principiul conservării şi

transformării energiei

totul se transformă în amintiri

amintiri care pot fi salvate în ultima clipă

într-un muzeu

fie şi numai un muzeu al memoriei

al timpului

al ceasului  (Călător prin timp)

„Muzeul Ceasului din Ploiești, un muzeu unic în Europa, care adăpostește sute de exponate având capacitatea de a ne purta în și prin timp...”

De același autor