„Cine este vrednic să deschidă cartea?” (Apocalipsă 5, 2)

Precum un fulger care luminează totul în jurLorena Pastor 30.10.2023

Scrisoare către mama despre o carte care mi-a schimbat viața

Dragă mamă,

Dacă ai să citești atent, fără grabă și luându-ți notițe, ai să găsești în această carte lucruri nebănuit de importante și de necesare. Lucruri esențiale mântuirii. Lucruri mari. Lucruri care vizează recuperarea omului din moarte și reîmprietenirea lui cu Dumnezeu.

”Iată începutul cel bun”

Dar de unde să începem? Iată începutul cel bun: metanoia. Adică schimbarea minții. Și cum să facem asta? Prin raportarea la Hristos. Mereu și mereu. Doamne, ajută-mă să pregătesc cina, Doamne ajută-mă să tai legumele, să urc scările... Doamne îți mulțumesc pentru că.. și alte astfel de rugăciuni bune și necesare precum sunt și cele de la pagina 436.

De asemenea, vei descoperi cei 7 Stâlpi necesari mântuirii, vei afla despre cele 4 mari împăcări necesare în viața fiecărui om, despre patimile de căpătâi, dar și despre multitudinea de boli și de suferințe pe care patimile în general le declanșează în trup. Vei afla că sufletul are și el mădulare așa cum și trupul are mădularele sale.

”Răul poate fi învins!”

În egală măsură vei afla și modul de a acționa al diavolului prin cei 3D: dezdumnezeirea omului, dezumanizarea acestuia și, în final, demonizarea lui. Diavolului îi face plăcere să-l vadă pe om suferind și ostenește neîncetat la distrugerea acestuia.

De ce este atâta urâciune, dezmăț, libertinaj, rătăcire și moarte? De ce s-au întâmplat și se întâmplă atât de multe atrocități, crime, jafuri și trădări?

De ce este atâta rău în lume? De ce, cum și prin ce anume are diavolul ascendențe asupra lumii? Care sunt soluțiile pentru a ieși din această stare? Toate răspunsurile se află în această carte: Apocalipsa why not.

Fără Hristos nimic nu se poate face și nimic nu rezistă în timp. Orice lucrare va începe omul fără de Hristos Domnul, va fi ca și cum ar fi ridicat o casă pe un teren mlăștinos. Nici nu va mai fi necesar să vină și o furtună, pentru că lucrurile au fost compromise încă de la începutul acelei lucrări.

”Un cufăr plin cu lucruri de valoare”

Dar ce este omul? Omul. Cea mai iubită creație a lui Dumnezeu. Microcosmos și microtheos precum am aflat din prima carte a domnului profesor Ciomâzgă și anume Lucrarea. Un univers în mic și un dumnezeu în mic. Omul ca prieten al lui Dumnezeu și ca moștenitor al celor zidite de Dumnezeu. Omul a fost zidit ca stăpân peste creație. Natura fără om își pierde sensul.

De ce l-a creat Dumnezeu pe om? Din dragoste și întru bucurie. Pentru ca omul, descoperindu-L pe Dumnezeu și descoperind frumusețea tuturor celor zidite, să se bucure veșnic. Și omul a căzut din această deosebită relație în care se afla cu Dumnezeu. Cum s-a întâmplat acest lucru și ce este de făcut? Citește și vei afla negreșit!

Vei afla și despre erori și derapaje ale omenirii, despre lucruri mari, delicate, nemaivorbite și nemaiaduse în discuție până acum. Erori și derapaje care au făcut ca azi lumea toată să trăiască un adevărat iad.

Cartea este precum un cufăr plin de lucruri de mare valoare: pilde, îndemnuri, repere, răspunsuri. Adevăr și Lumină. O carte indicator. O carte care îți va arăta direcția. Care? Spre cer! Citind-o, mi-am găsit echilibrul, direcția, răspunsurile, reperele. Acum nu mai zic precum făceam adeseori: Vreau sa mor. Acum zic: Vreau să trăiesc! Vreau să trăiesc și avem nenumărate motive de bucurie. Citește și vei afla. Te vei bucura. Apocalipsa, atât cartea cât și fenomenul, nu sunt despre moarte, groază și dispariție, ci despre viață și renaștere. Ești și devii prin ceea ce știi, a scris domnul profesor Ciomâzgă în Lucrarea. Dar știm noi ce suntem sau ce ar trebui să devenim? Aici avem răspunsurile.

La fel ca în Lucrarea și în Se întorc morții acasă, și în Apocalipsa why not toate întâmplările sunt adevărate și pornesc de la fapte reale. Aici, evenimentele pornesc de la un copil. Mihai. Un puști român genial care a fost răpit de americani pe când avea doar 12 ani. Dar de americani a fost oare luat? Nu! În primul rând a fost răpit de vrăjmaș, de diavol. Din mrejele lui s-a eliberat Mihai. Din mrejele lui și ale morții. La asta ne cheamă și pe noi: să ne eliberăm din moarte.

”Acum vreau și strig!”

Lumea toată e în beznă și are în față o prăpastie uriașă, iar cartea Apocalipsa why not e precum un fulger care luminează totul în jur. Cei ce vor deschide ochii după ce vor fi deschis cartea vor ști pe unde să pășească pentru a nu cădea în prăpastie.

Cu Dumnezeu totul capătă sens: viața și moartea, dragostea și suferința, arta și știința, dar mai ales și mai ales veșnicia.

Te îmbrățișez cu lacrimi de bucurie, mamă, și aștept cu nerăbdare să descoperi motivele pentru care, precum ziceam mai devreme, acum vreau și strig: am pentru ce să lupt și să trăiesc. Vreau să trăiesc!