7 câștiguri după referendum - ”Ne urăște lumea? Suprem privilegiu!”Pr. dr. Claudiu Băzăvan 10.10.2018

Avertisment: rândurile de mai jos se adresează exclusiv creștinilor practicanți. Cei care nu se numără printre aceștia sunt sfătuiți să nu le citească deoarece pot provoca indispoziții și stări de inexplicabilă furie. 
Dragii mei, 
Vă știu mâhniți și dezarmați, ca după o grea înfrângere pe câmpul de luptă. Nu vă temeți! Medicina ne spune că primul pas pentru redobândirea sănătății este să îți faci analize amănunțite! Paradoxal, a sosit momentul cel mai favorabil pentru întremarea Bisericii. Iată mai jos câteva câștiguri după referendumul eșuat din acest weekend. 
1. Se aleg apele! Știm cine cu cine suntem și ai cui suntem! Vă amintesc scena cu mascații care intră cu mitralierele în biserică și răcnesc: "Cine vrea să moară pentru Hristos, să nu miște, ceilalți să plece!" Toți o zbughesc spre ieșire, cu excepția a trei inși. După care unul dintre mascați se îndreaptă către preot și îi spune: "Părinte, te-am scăpat de ipocriți!" 
2. Pentru prima dată în acest secol, creștinii de toate confesiunile, dar și comunitățile evreiești și musulmane din România s-au unit în jurul unui obiectiv comun: familia. Nu e puțin lucru într-o societate cvasi-apostaziată. Ne stă în putere să realizăm lucruri minunate unii alături de ceilalți! 
3. Biserica a încasat o mare umilință pentru că a fost asociată cu PSD-ul. Din păcate pentru noi, partidul de guvernământ a încercat să își spele imaginea dezastruoasă pe seama Bisericii. Am fost luat drept fraieri și prinși în capcană. Să o spunem pe șleau: dacă nu ar fi fost 10 august, nu ar urmat 6-7 octombrie. Gata cu tovărășiile politice! Ori Îl slujim pe Hristos, fără condiții și în orice circumstanțe, ori "punem botul" ca să obținem fonduri, altfel necesare, pentru diferite reparatii. Ierarhii mai ales ar trebui să învețe că vine decontul pentru orice cârdășie. Deznodământul referendumului pentru familie reprezintă un astfel de decont. 
4. Partidele politice au realizat că BOR nu mai contează prea mult din punct de vedere electoral. Altfel spus, ne-a scăzut cota. Ceea ce înseamnă că politicienii vor încerca mai rar să ne mituiască pentru ca apoi să se folosească de noi. Multe puteau fi zise, în multe rânduri Biserica ar fi trebuit să ridice glasul, la nivel oficial și local, dar a tăcut, dând impresia că doarme. Nu dormea, doar că tăcerea îi fusese deja cumpărată. "Și Adevărul vă va face liberi!" (Ioan 8, 32). Chiar așa, de duminică seara suntem cu mult mai liberi!
5. Este momentul cel mai nimerit pentru a vă face curățenie de toamnă pe contul de facebook. Mulți și-au dat măștile jos, bieții de ei! Pe unii ca aceștia nu vă puteți bizui, ”nu au rădăcină și la vreme de încercare se leapădă”. (Luca 8, 13). Ușurați-vă viața și eliberați-vă de inși care vă disprețuiesc și vă batjocoresc, fără a înceta să îi pomeniți în rugăciunile voastre. Poate că voi sunteți singura lor șansă de a se regăsi pe ei înșiși! 
6. Urmează vremuri grele pentru noi, cei convertiți. Dar "ce nu ne omoară ne face mai puternici"! Mai uniți, mai mobilizați, mai treji, mai curajoși, mai stăruitori în rugăciune, mai îndrăgostiți de Hristos! 
7. Vă amintiți? "Voi nu sunteți din lume, ci pentru că Eu v-am ales din lume, de aceea lumea vă urăște!" (Ioan 15, 19). Ne urăște lumea? În sfârșit! Suprem privilegiu: suntem ai Lui, nu doar la nivel declarativ și nu doar atunci când ne convine. Și câtă fericire!

 

De același autor