„Şi acestea noi vi le scriem, ca bucuria noastră să fie deplină!” (I Ioan, 1, 4)

File de jurnal Pr. dr. Claudiu Băzăvan 22.06.2017

Londra. Sâmbătă, 10 iunie 2017. World Naked Bike Ride. Parada mondială a celor dezbrăcaţi pe biciclete. Ediţia numărul 15. Ca în fiecare an, sute de bărbaţi şi femei, tineri şi bătrâni, dintre care numeroşi homosexuali şi lesbiene, au defilat goi-goluţi pe biciclete de-a lungul unui traseu de mai mulţi kilometri. Evident, poliția sau autoritățile nu au intervenit în nici un fel pe motiv de tulburare a liniştii publice sau pentru proaste moravuri. Organele exhibate au protestat împotriva poluării generate de autovehicule şi au pledat convingător pentru mersul pe bicicletă. Nu a contat prezenţa copiilor, a turiștilor şi a oamenilor decenți. Libertate mai presus de credinţă, moralitate şi decenţă!

Londra. Noaptea de marţi spre miercuri, 13-14 iunie 2017. Un incendiu devastator a cuprins Turnul Grenfell,  un bloc cu 24 de etaje din vestul capitalei Marii Britanii. Sute de pompieri s-au luptat mai multe ore cu flăcările, care au cuprins în aproximativ 15 minute întreaga clădire. Potrivit ultimului bilanţ, cel puţin 79 de persoane au murit, câteva zeci sunt date dispărute. Pompierii au anunțat că au salvat 65 de persoane. De asemenea,  reprezentanţa ambulanței a anunțat că au fost preluate 68 de persoane care au fost duse la șase spitale. Dintre aceștia, 18 sunt în stare critică.  Au apărut mărturii cutremurătoare despre tragedie: Un locatar din blocul distrus a povestit că mama sa și sora în vârstă de cinci ani au așteptat timp de cinci ore, în apartamentul aflat la etajul 11, să fie evacuate. Până la urmă au ieșit, trecând peste un cadavru, fiind duse la spital în scurt timp. Unii martori au spus că mai mulți locatari și-au aruncat copiii de la balcon, în încercarea disperată de a-i salva. Cauza incendiului rămâne necunoscută.

Ierusalim. Aprox. 700 î. Hr. Profetul Isaia nota în jurnalul său personal: „Că fărădelegea arde ca focul care mistuie, iar fumul se ridică în rotocoale. Din pricina iuţimii mâniei Domnului Savaot, pământul va fi ca un jăratic, iar poporul va ajunge pradă focului”.  (Isaia 9, 17, 18).

De același autor