Intoxicări și cârdășiiPr. dr. Claudiu Băzăvan 21.09.2018

“Nu suntem şi nu am fost la remorca niciunui partid!” (Coaliția pentru Familie)

Inițiativa de schimbare a articolului 48 din Constituția României (”familia se în­temeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie…” în loc de ”…între soți”) a inflamat spiritele și a încins mass-me­dia și rețelele de socializare. Pretinșii ”forma­tori de opinie” și numeroșii postaci cu carte puțină și răutate multă au scornit tot felul de nerozii și invective la adresa inițiatorilor, giranților și susținătorilor. Cea mai invocată și cea mai perfidă intoxicare este presupusa cârdășie dintre PSD și BOR. Câteva precizări pe seama acestui subiect:

1. Încă din decembrie 2016, înainte de alegerile parlamentare, Coaliția pentru Fa­milie a încheiat protocoale de colabora­re nu doar cu PSD ȘI ALDE, dar și cu PNL în vederea susținerii inițiativei legislative a cetățenilor de revizuire a art. 48 (1) din Constituția României. Protocoalele au fost fă­cute publice în martie 2017 și conținutul lor a apărut în mass-media acelor zile. Potrivit raționamentului de mai sus, BOR se află în cârdășie și cu PNL-ul!

2. La votul din 11 septembrie senatorii au adoptat proiectul legislativ cu 107 voturi și numai 13 împotrivă (toți membrii USR). Ce împerechere stranie, ce asociere scanda­loasă: BOR, Coaliția pentru familie, PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale!

3. Nu partidul, ci guvernul, în baza votului din Parlament putea organiza un referendum național. Și, ce să vezi? Strigător la cer: îl orga­nizează! Și încă pe parcursul a două zile!

4. În comunicatul Coaliției pentru Familie din 20 septembrie se precizează, printre altele: ”Nu suntem şi nu am fost la remorca ni­ciunui partid […] Am respins şi respingem con­fiscarea politică a iniţiativei noastre.” De ce nu i-am crede pe acești temerari voluntari care au luat pe cont propriu și pe buzunarul personal o inițiativă girată de peste 3 milioane de sem­natari? Apropos de buzunarul personal: când câțiva membri ai Coaliției au cerut sprijin la tipografia oficială pentru cele 2 milioane de flyere prin care să promoveze referendumul, au primit o ofertă de 15 bani pe bucată, de 5 ori mai scumpă decât cea de la o tipografie privată! Dacă ar fi fost vorba de o înțelegere ascunsă între Instituție și Coaliție, le-ar fi ti­părit gratis și ar fi adăugat un milion, ca ”din partea casei”.

5. Dacă partidul de guvernământ și-a fă­cut niște socoteli de natură electorală atunci când a acceptat organizarea referendumului, nu s-a dovedit prea inspirat. Dreptul oameni­lor de a susține o familie normală nu poate fi confiscat de o alianță condusă de un politici­an cu 5 neveste în portofoliu și de un altul cu o concubină mai fragedă decât propria noră. Cum ar spune Sfântul Pavel ”Dumnezeu Şi-a ales pe cele nebune ale lumii!” (I Corinteni 1, 27).

6. Ce are a face ședința de partid cu afir­marea liberă a opțiunii pentru o familie nor­mală? E ca și cum ai refuza să mergi pe lo­turile 3 și 4 de pe tronsonul Sebeș - Turda, recent deschise traficului, doar pentru că au fost inaugurate în mandatul PSD și, abomina­bil, în prezența ministrului transporturilor. Sau ca și cum ai refuza să îți plătești taxele locale doar pentru că primarul este psd-ist. Aceia care îi socotesc pe acei șoferi, pe bunii platnici și în mod special pe creștinii de toate confesiunile în cârdășie cu PSD-ul, ba chiar militanți feroce, ori sunt manipulatori, ori manipulați.

7. O veste bună, totuși. PSD-ul nu este legiune de demoni, chiar dacă dracul și-a găsit în partid aliați redutabili și executanți profesioniști pentru sfârtecarea, distrugerea, compromiterea valorilor morale și naționale. Dovada cea mai sigură sunt recentele dispute din PSD. Or, în lumea duhurilor necurate orga­nizarea și cârdășia funcționează impecabil!

Se pretinde totodată că organizarea re­ferendumului va costa aproximativ 100 de milioane de lei și că acești bani ar fi trebu­it direcționați pentru cauze sociale. Să mai amintesc că în Evanghelii cel mai declarat susținător al săracilor se numea Iuda?

Cât privește îngrădirea drepturilor ce­lor de altă orientare sexuală, nu e cazul să le plângem de milă: nu se cunosc cazuri re­cente de homosexuali bătuți sau maltratați, intervențiile reprezentanților comunității LGBT sunt uneori mai mediatizate decât cele ale reprezentanților BOR, parada gay din București se desfășoară nestingherită la fiecare început de iunie, ca să nu mai pome­nesc despre lobby-ul LGBT care se desfășoară mai nou prin desenele animate și manuale­le școlare, tipărite sub girul Ministerului Educației. În ceea ce privește drepturile lor legale, nimeni nu îi împiedică să locuiască sub același acoperiș și să folosească același cearșaf, sau să își transmită reciproc bunuri­le mobile și imobile, printr-un simplu act no­tarial. Le respectăm libertatea de conștiință și îi tratăm ca pe ceilalți semeni cu proble­me de conștiință. Și cine este fără de păcat? Copiii rătăciți pe drumurile vieții, înstrăinați și suferinzi, sunt chemați permanent de că­tre Părintele comun la adevărata și singura orientare: Acasă. (Nu întâmplător termenul orient înseamnă răsărit. Așadar numai cel ce privește și se îndreaptă închină spre Răsărit este orientat, ceilalți nu. Nu încă.)

Dincolo de manipulări și intoxicări, cheia în care creștinii practicanți interpretează re­ferendumul din 6 și 7 octombrie organizat de mult hulitul guvern al României, pe temeiul votului zdrobitor din Parlament, la inițiativa Coaliției pentru Familie, cu girul celor 3 000 000 de semnatari este următoarea: ”Căci de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat şi păcătos, şi Fiul Omului Se va ruşina de el, când va veni întru slava Tatălui său cu sfinţii îngeri” (Marcu 8, 38).

 

De același autor