„Că unde sunt doi sau trei adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor.” (Matei 18, 20)

Eterniment

Necontenita Refacere. Genomul Poporului Român în viziunea Lui George Emil PaladeProf. univ. dr. Nicolae M. Constantinescu 11.12.2018

Am ţinut această prelegere la In­stitutul de Antropologie „Francisc Rai­ner”, apoi la Iaşi, Târgu Mureş, Arad, Piatra Neamţ, Ploieşti, în faţa studen­ţilor de la facultatea de Medicină din Bucureşti şi la Institutul Agronomic din Bucureşti - şi voi căuta să o prezint în cât mai multe locuri din ţară, fiindcă tratează o temă profund românească.

Mă bucur că în calitatea mea de membru fondator al Fundaţiei Tzigara Samurcaş, mi s-a oferit oportunitatea de a o ţine şi la Muzeul Ţăranului Ro­mân, fiindcă după cum veţi vedea per­sonajul principal al eseului meu este ţăranul român.

citește articolul


Referendum-ul CĂSĂTORIA NORMALĂ, sub asaltul L.G.B.T.T.-iștilorMarian Scarlat-Ghițeanu 26.09.2018

■ Pe 7 octombrie, duminică, toţi creş­tinii ortodocşi din România şi Diaspo­ra sunt chemaţi să voteze la Referen­dumul pentru modificarea articolului 48 al Constituţiei, referitor la Familie şi căsătorie.

■ Modificarea va fi „Familia se înte­meiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie (...)”, care va înlocui fraza “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi (...)”.

citește articolul


Statul păgân vrea bir pe mântuireMarian Scarlat-Ghițeanu 17.08.2018

”Dar cu banii strânși de la marii evazioniști cum rămâne?”

De mai mult timp, periodic, apar voci – în presă, în parlament, în guvern – care, sub diverse forme, în discursuri cu spume la gură sau în articole fals argumentate şi cu ton aparent liniştit, cer impozitarea Sfintei noastre Biserici. Recent, unul dintre reprezentanţii periculoşi ai acestui curent anti-B.O.R. s-a arătat a fi... Orlandino. Periculos, pentru că se pretinde un fel de șef în... mlaștina finanţelor publice.

citește articolul