„Că unde sunt doi sau trei adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor.” (Matei 18, 20)

Statul păgân vrea bir pe mântuireMarian Scarlat-Ghițeanu 17.08.2018

”Dar cu banii strânși de la marii evazioniști cum rămâne?”

De mai mult timp, periodic, apar voci – în presă, în parlament, în guvern – care, sub diverse forme, în discursuri cu spume la gură sau în articole fals argumentate şi cu ton aparent liniştit, cer impozitarea Sfintei noastre Biserici. Recent, unul dintre reprezentanţii periculoşi ai acestui curent anti-B.O.R. s-a arătat a fi... Orlandino. Periculos, pentru că se pretinde un fel de șef în... mlaștina finanţelor publice.

“Statul are nevoie de mulţi bani”

În iunie 2017, Orlandino cerea impozitarea Bisericii şi, cu un ton malefic, le “cerea” reprezentanţilor BOR să ajungă în secolul XXI. „Biserica trebuie să înţeleagă şi să aleagă. Trăim în secolul XXI. Este nevoie de bani, de foarte mulţi bani. Sunt subiecte pe care Biserica probabil nu le îndrăgeşte, dar trebuie să găsim un compromis. E o discuţie pe care am început-o în 2015 cu Patriarhul, nu într-un mod direct, dar am lăsat să se înţeleagă că undeva, cândva, într-un viitor foarte apropiat trebuie să discutăm despre acest subiect. Putem să găsim o formulă pe care şi Biserica să o accepte, şi populaţia să o primească foarte bine şi anume: trebuie să vedem care sunt acele activităţi cu caracter economic care pot fi impozitate”, declara atunci Orlandino.

“Priviți Cezarul! ”

Rămân mut de uimire! Cu cât tupeu declara Orlandino că a început el un dialog cu Preafericitul Părinte Patriarh şi că, într-un viitor foarte apropiat trebuie să discute despre acest subiect!!! Uitaţi, fraţilor, unde era cezarul căruia noi trebuie să-i dăm ce-i al lui!!! Şi unde să aibă loc discuţia, Orlandino, că la Palatul Patriarhal nu cred că e sigur, că după vizită s-ar putea să se observe dispariţia unor odoare preţioase! Nemaivorbind că s-ar umple spaţiul sfânt de miros de pucioasă de-ar trebui zile întregi de aerisire pentru a se putea respira!

În plus, observaţi că Orlandino somează Biserica noastră “să aleagă”! Să aleagă ce? Biserica noastră nu are între ce să aleagă, pentru că Biserica Ortodoxă Română este a lui Hristos şi a noastră!

Orlandino confundă pangarul cu videochatul

Orlandino nu a spus foarte clar cum ar vrea să ia banii Bisericii noastre. “Trebuie să vedem care sunt acele activităţi cu caracter economic care pot fi impozitate”, zice Orlandino, de parcă ar vorbi de impozitarea proxeneţilor şi a prostituatelor!

Şi cum vrei Orlandino, să impozitezi, spre exemplu, bănuţii strânşi în hârtiuţa unui acatist pe care îl dau la biserică pentru pomenirea părinţilor, bunicilor şi tuturor alor mei plecaţi la Domnul? La numărul celor pomeniţi, la numărul de caractere scrise? Acordaţi vreun bonus, ca la loteria fiscală? Şi cu pomelnicele? Cum impozitezi sărindarele viilor și morților? Parcă văd cum în curţile bisericilor opresc cu scrâşnete câteva maşini ale ANAF, pline de bandiţi obraznici, în uniforme, cu pistoale la brâu, somând bătrânelele să nu mişte, să scoată tot ce au în buzunare şi să spună câte pomelnice și acatiste au dus la altar şi câţi bani au dat! Iar dacă nu-şi mai aduc aminte, sus cu ele în dubă, escortate de jandarmerie, direct la DNA, pentru evaziune fiscală şi atentat la siguranţa naţională!!! Iar preotul paroh, umflat și el în duba DNA -MAI sau DIICOT, pentru contituirea unui grup organizat de criminalitate economico-financiară.

Sau poate vrei să pui, Orlandino, camere video la pangar, să vezi câtă tămâie, smirnă, câte lumânări, iconiţe, cruciuliţe, cărţi de rugăciune au fost vândute?

Orlandino, până să ne impozitaţi voi sfânta Biserică, cum mai  staţi cu banii strânşi de la marii evazionişti, din domeniul agroalimentar, petrol, alcool, produse de lux şi altele? La Voluntari cum mai e, tot aşa, duduie contrabanda?! Dar în portul Constanţa cum mai merge treaba? Se fură, ca întotdeauna, cu acoperire de la organele statului?!

Noi facem biserici, voi mințiți de 30 de ani!

Şi cam ce aţi vrea să faceţi voi cu banii noştri prin care, noi creștinii, ne ajutăm Biserica? În treizeci de ani, nu v-aţi învrednicit să faceţi măcar un spital şi vreţi acum să ne luaţi banii! În treizeci de ani, nu v-aţi învrednicit să faceţi măcar un aşezământ decent pentru copiii oropsiţi sau pentru bătrânii necăjiţi, dar vreţi acum să ne luaţi banii! În treizeci de ani nu aţi fost în stare să realizați un proiect educaţional sau cultural, dar vreţi să ne luaţi acum banii! În schimb, Biserica noastră s-a învrednicit şi a făcut toate cele enumerate mai sus, fără să trâmbiţeze vreodată cum o faceţi voi, minţind cu neruşinare că ne e bine când de fapt ne e foarte rău!

BOR a lucrat cu demnitate, temeinic, cu sufletul la Hristos şi la creştini, alinând acolo unde voi produceaţi durere şi lacrimi, mângâind poporul, acolo unde voi aţi scuipat mereu!

Bani în mânuțele voastre lambrosiene?

Cum îndrăzniţi, păgânilor, să ne cereţi bir pe sufletele noastre, pe iubirea noastră pentru Hristos şi Biserică, pe milostivirea lui Dumnezeu şi pe mântuirea noastră?! Cum îndrăzniţi, păgânilor, născuţi totuşi pe pământul acesta drag numit România, să puneţi umărul la distrugerea ultimei redute sub oblăduirea căreia ne apărăm. Cum îndrăzniţi să fiţi reprezentanţii cei mai crunţi ai demenţei care bântuie lumea începutului acestui mileniu şi secol?!

Văd că de ceva vreme vă obsedează Biserica noastră: ba că facem Catedrala, ba că are prea mulţi bani şi nu puteţi voi să vă băgaţi mânuţele lombrosiene prin ei, ba că facem cam multe sfinte lăcaşuri, ba că lumânările şi prescura vă scapă la taxare, ba că ne botezăm şi ne cununăm întru Hristos, ba că vinul e acru şi coliva dulce, ba că refuzăm să devenim o demonocraţie totală!

Lăsaţi-ne, păgânilor, Sfânta Biserică în pace!

 

 

 

De același autor