Operațiune specială de răstignire a lui HristosVlad Mușat 20.04.2022

Pe toți ne-a afectat invadarea Ucrainei de către Rusia. Sau așa ar fi normal, să trezească în noi un sentiment de neputință amestecată cu durere. Nu ai cum să fii putinist! Asta înseamnă că orice cuvânt rostit vreodată de Hristos a trecut pe lângă inima ta. Gândește-te că au murit oameni nevinovați, copii, bătrâni, femei, animale. Suflete nevinovate au fost mutilate de un nebun care vrea să radă un popor de pe fața pământului.

De unde atâta răutate?

L-am văzut pe stadion cum cita din Sfânta Scriptură, în fața a peste o sută de mii de cetățeni ruși. Cum de nu l-a trăsnit Dumnezeu nu știu, cert e că trăim cele mai negre momente de după cel de-al Doilea Război Mondial.

E clar că mulți oameni de rând din Rusia sunt manipulați grosolan, că trăiesc   într-o altă lume, artificială. Au fost, într-adevăr, și eroi, mă refer la cei care au protestat împotriva crimelor de război, riscându-și viața. Să nu îi uităm nici pe aceștia.

Până acum, armata Ucrainei a rezistat eroic, iar președintele Zelenski a dovedit ce înseamnă să fii un lider, prin curajul lui extraordinar. Mulți am fost impresionați de modul lor de a opri, poate, un al Treilea Război Mondial. Să fim realiști, dacă ucrainenii cedau, nimeni nu l-ar fi împiedicat pe paranoicul de Putin                     să-și continue planul de a reface U.R.S.S.-ul. Nu e vorba că sunt expert în geopolitică sau că îmi dau cu părerea,  dar unele lucruri sunt evidente.

E cutremurător săvezi imagini cu oameni morți pe marginea drumului sau să auzi povestea unei mame care și-a îngropat copilul în curtea casei. Gândește-te puțin la toatelucrurile astea, înainte de a spune: “ da, dar și ucrainenii…” Fii om, așa cum au fost cei care i-au așteptat pe năpăstuiți la graniță și le-au oferit un acoperiș deasupra capului și o porție cu mâncare. Dacă nu crezi ce se întâmplă dincolo de graniță, înseamnă că ești departe de a fi pe drumul cel bun, ba cred că nici măcar nu se vede drumul.

Suntem în Postul Mare și e momentul să vorbim mai puțin, pentru a avea timp să facem mai mult. Nu-ți găsi scuze, nu îi asculta pe cei care vor să ne scoată din UE și NATO, căci ei doresc să ni se ia orice drept, să revenim la dictatură. Gândește cu inima, pune-te în locul celor încercați de soartă și apoi dă-ți cu părerea.Văd cum mulți îi condamnă pe cetățenii ucraineni mai înstăriți. De ce? Și ei sunt victimele războiului. În plus, dacă ești mai înstărit, nu ești tot om? De unde atâta răutate gratuită?

Ce putem face?

În primul rând să ajutăm cu ce putem, cu haine, cu mâncare sau măcar să trimitem un SMS cu textul,,UCRAINA" la 8845 (așa puteți ajuta copiii ucraineni, cu susținerea UNICEF).

Apoi, e necesar să vorbim despre acest război și despre crimele comise de Putin și de armata rusă. Trebuie să cernem bine informația și să ne dezicem de unii ca George Simion, Șoșoacă și alți pro-ruși, unii chiar ierarhi sau importanți oameni de cultură, care sunt maligni, atât de nocivi încât nu aș putea scrie aici părerea mea despre ei. Cum poți dormi liniștit când vezi atrocitățile comise în localitatea Bucha, iar tu să fii putinist? Cum este posibil?

Felicitări românilor cu suflet mare!

Am demonstrat că NU suntem un popor de oameni fricoși, hoți, needucați, ba din contră, oamenii care au dat o mână de ajutor m-au făcut să tresar, să visez și exclam: “Asta e România! Ăștia sunt românii!” Românii europeni, românii cinstiți, care au suflet mare, care sunt educați și care știu cât de mult contează să fii om. Mă înclin!

Oameni buni, prin rugăciunile și mai ales prin faptele noastre putem opri Operațiunea specială de răstignire a lui Hristos.

Pace!

 

De același autor