Bolșevism, fascism și... pandemism în secolul XXIEugen Cojocaru 28.08.2020

  • Avântul liberal și democratizator al anilor ’60-’70, inițiat de formidabila epocă a luptei tinerilor americani, denumită Flower Power, a venit și cu (inițial) bine-intenționata political-corectness.
  • Va fi abuzată, din anii ’90, prin politica establishment-ului de dezavuare a majorităților și instigare (divide et impera!) a minorităților contra lor și între ele.
  • Aparent nici o legătură cu noile știri (apărute odată cu „pandemismul” actual) din Statele Unite despre o „mișcare” de distrugere a statuilor unor personalități care s-au făcut vinovate de „rasism” ori tangențial cu așa ceva...
  • Însă: Nimic nu e întâmplător - lecție dată de cel mai iubit și apreciat președinte american, Theodor Roosevelt, care continuă: „Dacă intervine ceva ce pare așa, a fost bine pregătit dinainte!” El a salvat (cu celebrul New Deal) țara de distrugerea la care au dus-o marile bănci de pe Wall-Street cu și după Marele Crash indus de ei pentru a produce căderea burselor și a acțiunilor, pe care ei le-au cumpărat, apoi, pe mai nimic!!
  • Un studiu bine documentat din anii 2000 a demonstrat cum au vândut, în zilele dinainte, pe bani foarte mulți, numeroase acțiuni și le-au re-cumpărat imediat după, pe mai nimic!! Înainte de Black Friday 1929, proprietățile și acțiunile de la bursa new-yorkeză erau într-un raport 70%/cetățeni - 30%/bănci.
  • După, s-a inversat: marii bancheri americani au „pus gheara” pe 75%, poporul sărăcind cumplit: sinucideri în masă (zeci de mii), șomaj 80%, populația făcea foame și murea că nu avea bani pentru medici și tratamente!

Acest „pandemism” ne-a „blagoslovit” cu niște „efecte” ciudat de asemănătoare: doar în primele 2,5 luni averea miliardarilor lumii a crescut cu 20%, în cifre absolute: 570 miliarde dolari! Acțiunile au căzut mult în acest timp și, dacă vom verifica, vom găsi aceleași „mișcări” ca în 1929: au vândut mult din ce va fi afectat „după”, cumpărând acțiuni la firme care vor câștiga: concerne farma, echipament sanitar etc. Au ei o „păsărică” atot-prevestitoare care le ciripește „viitorul”... Cine crede în „întâmplător” să fie „fericit” în compania lui Moș Crăciun, a Iepurașului de Paște și a Zânelor!

„Dărâmarea statuilor”

Să revenim la „dărâmarea statuilor” – noua modă americană, răspândită și „preluată” urgent („întâmplător”), mai întâi, în Anglia, apoi pe mai toată planeta... Au fost distruse simbolurile multor exploratori (Cristofor Columb), ale Președintelui eliberării SUA de sub englezi, George Washington etc. pe motiv că „au avut sclavi” ori au sprijinit / tolerat sau n-au făcut nimic! Fidel acestei diabolice rațiuni, n-ar mai rămâne ABSOLUT NIMIC din Istorie: vechii chinezi, indieni, egipteni, arabi, greci și romani, de exemplu, aveau state sclavagiste: deci, jos cu toți filosofii, marii scriitori, oameni de știință, poeți, dramaturgi – să nu mai auzim de Confucius, Ramayana, Aristotel, Platon, Socrate, Eschil, Euripide, Vergiliu, Hesiod, Horatiu, Ovidiu, Cicero, împăratul filosof Marc Aureliu, Muhammad ibn Musa al-Khwarizmi, Omar Khayyam, Saadi, Ibn Khaldun, Avicenna, Avoerres, Boccaccio, John Keats, Rimbaud, Shakespeare, Cervantes, Rabelais ș. m. a. Mulți sunt misogini, bețivi: Hemingway pocnea femeile, le considera prostuțe, Knut Hamsun, Le Clézio și unii au avut idei fasciste, Jean-Paul Sartre și alții erau orbiți de bolșevism, Herbert von Karajan – dirijor al naziștilor, Wagner compozitorul lor și se poate continua tot așa până nu mai rămâne NIMENI ÎN CĂRȚILE DE ISTORIE ȘI LITERATURĂ, DE MUZICĂ ȘI ARTE PLASTICE, ARHITECTURĂ ȘI DANS, DE ȘTIINȚE ȘI ISTORIA TEHNICII etc. Gol – TABULA RASA!

„Violențe idioate”

E atacat și creștinismul, însuși Iisus, pentru că ei vor să distrugă speranța, familia, valorile umaniste ale societății – ne pregătesc pentru „omul nou”, robotul-sclav – ce viziune a avut Aldous Huxley în Brave New World, și asta în anii 1930, după cinci ani de experiență americană... Cineva și-a făcut planul: Cine n-are tradiție și trecut, nu va avea nici viitor! Tradiția și trecutul înseamnă cultură, iar Imanuel Kant afirmă tranșant: Poporul care nu are cultură, e ușor manevrabil! Asta vedem, de 30 de ani, în România și de mai multă vreme în Occident...

Consecvent cu aceste violențe idioate și absurde ar trebui să renunțăm ȘI LA TOT VOCABULARUL... Cum menționam, la început, „negger / black people” nu mai e voie, „afro-american” mai merge, dar nu mult: orice pare să aibă o „legătură” cu ceva rasist, împotriva femeilor, a copiilor, a vreunei minorități etc. e amendat imediat și persoana devine non grata! Dar asta nu mai e democrație, libertate de exprimare – pentru că atât timp cât cineva își expune opinia civilizat și cu argumente, are dreptul la replică: PENTRU ACEASTA AU LUPTAT Revoluția Franceză, englezii cu Marea Cartă, Secolul Luminilor, Revoluțiile sociale din 1648, 1848 ș. a. m. d.

„Înapoi în Neanderthal”

„Cineva” vrea, acum, să ne întoarcem în Neanderthal și se repetă, la nivel mai diabolic, bolșevismul și fascismul: cine critică pandemismul e împotriva lui, deci a „sistemului” – exact ca în dictaturile menționate!! Toată mass-media lor instigă împotriva celor care critică și văd lucrurile negative - au fost „eliminați”! Azi avem „democrație”, adică îi defăimăm, opiniile și argumentele, dovezile clare sunt ignorate și nu se regăsesc în mass-media main-stream, în mâinile... Ghici ciupercă-ntr-un picior?! Știți, dar nu vă folosește, din păcate (nu ale dvs. stimați cititori, ci ale „combinatorilor”): toată mass-media / televiziuni, radio-uri, presă sunt ale... concernelor, adică băncile! Întâmplător...

În anii ’50-’60, bolșevismul i-a avut pe politruci, unii convinși, însă tot mai mulți „stimulați” de funcții și însușirea prin jaf a proprietăților celor pe care îi vânau ca „anti-comuniști”. Azi „politruicii” au fost „racolați” prin indemnizații de pericol – 500 euro / lună medicilor și angajaților sistemului sanitar, dintre care unii nu știu cum să mai „prelungească artificial”, inventând „cazuri” de foarte multe ori, nesperata „ploaie de euroi”! Și mulți au salarii mai mari ca în Occident, la care se mai adaugă, pe ici pe colo, și mita - în schimb, serviciile medicale: pe ultimul loc la toate capitolele realizări și pe primele la... mortalitate în toate domeniile!

„Televiziuni mituite”

Televiziunile au primit de la guvernul român 40 milioane euro pentru „relatări”: în nici o democrație occidentală n-a fost așa o mituire a mass-mediei! S-a dorit excluderea oricărei critici la exagerări, greșeli mari etc. Cei mai în vârstă ne vor confirma aceeași situație înainte de 1990... Iată dovada că avem același lup, doar că și-a pus blana UE pentru camuflare!

Suntem conduși cu „ciomagul pandemic” al unei ideologii gregare, care nu se deosebește, în principiu, strategie & metodă, de alte forme de tiranie! În plus, va trebui să renunțăm și la vorbit, conform raționamentului lor patologic! În fapt, pandemismul e o formă „evoluată” de bolșevism și fascism, doar „actualizată&tehnologizată” pentru lumea globalizată de azi! „Curat progres”: înainte bolșevismul vâna anti-comuniști în Lagărul Socialist – azi pandemiștii vânează criticii pandemismului în toată lumea!

„Război cu dicționarele”

Dacă nu putem utiliza negru, cuvinte ca sclav, creț, afro-american – pot fi interpretate și ele ca „aluzii”... Ce să mai zicem de corabie – te gândești cum erau aduși sclavii, bumbac trebuie interzis – negrii lucrau pe plantații, caniculă, cerând bere neagră suntem „rasiști” - vor fi interzise și ele, la fel ca berea blondă: Nu-ți plac negresele?! Deci bere nu va mai fi, nici coniac, whiskey ori altele – simboluri ale puterii albilor... Nu mai ai voie să pronunți state, orașe, ape etc. din sudul SUA, nici vreo denumire din Antichitate, Evul Mediu, Baroc etc. – aveau sclavi, era exploatare... Nici alb nu e voie, pentru că te „dai mare/excluzi”... Dacă spui roșu, îți bați joc de indieni, galben e jignitor la chinezi și mongoli, de aceea se interzic și cuvintele roșie, pepene galben, cel de țigan deși erau fericiți cu numele ăsta, dar au cerut nemții să-l schimbe în rom. Iar romul e o băutură! Vine un țigan la bar și chelnerul îl ignoră jumătate de oră. Enervat, acesta strigă: Hei, vreau un rom! Chelnerul: E treaba ta că ești singur!

„Autenticul folclor”

Însă germanii nu și-au schimbat numele, deși erau alungați în toată lumea după ororile inimaginabile făcute în Primul și mai ales Al Doilea Război Mondial. Mulți mi-au povestit cum se dădeau suedezi, danezi, elvețieni etc. când mergeau turiști (și în anii ’80!) în lume, altfel erau dați afară, înjurați, chiar bătuți! Și cum e să zici Am întâlnit romi fericiți în loc de țigani fericiți?! Te zgârie pe ureche... Autenticul lor folclor minunat cântat și de noi, liceeni, e „interzis”!? „Un țigan avea o casă, Leana mea, doi copilași și-o nevastă, Leana mea...” Sună rizibil să cânți „Un rom avea o casă...” Eventual „un marinar avea un rom...” Am prieteni țigani - când au venit (nimic întâmplător!) cu noua lor  denumire, mi-au spus revoltați că e jignitor – acum s-au obișnuit...

„Unii n-ar avea creier”

Să revenim la „dicționarele” noastre în mare pericol: nu mai rămân multe cuvinte și o demonstrez luând dicționarul: să citim de la A la Z! Abajur – nu merge: în secolul 19 erau lămpi cu picior, nu rar era un negru, în consecință nici pianele nu mai au voie „picioare negre” – aluzie clară! Abandon - negri renunță la școală, Abisinia, Congo etc. nici o țară, localitate, munți, deșerturi din... Africa - interzis!; arab – adio!, mulatru, idem, Antarctica – te dai mare cu albeața ei; Atlantic - oceanul pe care s-au adus mulți sclavi, Pacificul - mucles!; Regina Elisabetha I, Victoria și toți regii belgieni, francezi, spanioli, germani, ruși etc., inclusiv istoria și populația, oamenii lor de cultură, Tolstoi a avut iobagi, le-a violat sute de neveste... Ardeți Război și Pace, Anna Karenina! La vânătoare de statui și picturi cu ei! Cum să spui casă – faci aluzie la mulți din Africa care n-au, acefalie – aha, te-am prins: unii n-ar avea creier!, pușcă – sclavii fugari erau împușcați sau te referi că lucrau goi pușcă, andezit – definiție dicționar: roca vulcanică cenușie sau negricioasă... Aluzie clară! Honolulu – aha, te gândești la Homolulu, Arici Pogonici (revista copiilor înainte de 1990) - faci pe naivul, dar te referi la Arici Poponici... Îndrăznești să spui (proastă ca o) găină, blondă, cratiță, mătură, aspirator, detergent, curățenie, bucătărie etc. Râzi, jignești și excluzi femeile!

„Trăiască BRAVE NEW WORLD!”

Dați-mi orice cuvânt de dicționar și vă arăt că trebuie interzis, fiindcă e „incorect politic”: gata, aruncăm dicționarele în foc, cum au făcut naziștii și bolșevicii, Inchiziția! Trăiască BRAVE NEW WORLD: TĂCERE TOTALĂ! În sfârșit, idealul atât de râvnit al tiraniilor tuturor mileniilor se împlinește: POPOARELE TAC! În Biblie scrie înțelept: Gura care nu plânge, nu strigă și nu cere nimic – NIMIC NU VA PRIMI! Mucles popoarelor și democrațiilor... PUNEȚI BOTNIȚA – LA PROPRIU ȘI LA FIGUR...Ă!!

CINE ARE URECHI DE AUZIT, SĂ AUDĂ, CINE ARE OCHI DE VĂZUT SĂ VADĂ, CINE VREA... PRIMEȘTE!

 

De același autor