România „METASTAZIATĂ” – „Spovedanie clinică”!Eugen Cojocaru 05.03.2021

■ Starea în care se află „pa­cientul România” ne îndreptățește să-i facem ultima spovedanie, pentru orice eventualitate... Dar, poate ajută și dă Domnul să se „însănătoșească”! Henry Ford, cel mai mare (și mai iubit de angajați: primele cartiere sociale, grădinițe, primul care dă salarii decente, asigurări sociale/de sănătate etc.) antreprenor al Americii, fonda­torul firmei auto omonime spu­nea: „Prima pe lista experienței mele de o viață e observația că lucrurile neplăcute trebuie dis­cutate și rezolvate!” Aflăm mereu din anunțuri statistice UE și foruri mondiale (fără să ne mirăm) că suntem ultimii la toate capitolele pozitive, însă „aur&argint” la toate negativele! Sunt „optimiști” din necesitate care speră (fac parte din­tre ei) și aplică motto-ul german: „Dacă nu lupți, ai pierdut de la în­ceput, dacă lupți, ai șanse să câștigi!” Toate „partidele” și caricaturile cu pretenții de politicieni care s-au cocoțat la conducerea centrală și locală a țării se „împopoțonează”, la alegeri și bilanțuri, cu „mărețele” lor realizări: realitatea e mai cruntă și mai amară decât pe vremea lui Cara­giale, mai tragic: și față de perioada socialistă în toate domeniile!

„Artileriștii” jafului național

Campioni în „mari realizări” doar la jafuri: „tunurile” sunt mici față de „canonadele” lor de radere stil cri­mă organizată a bugetului național și local strâns din sudoarea poporului muncitor. Iar acesta primește „recom­pensă” batjocura maximă: în proporție de peste 70% minimul pe economie, care ajunge de „murit cu zile” și fără trebuințele esențiale decente: haine, medicamente, concedii etc. Ar trebui un rechizitoriu de 3.000 pagini, atâtea sunt de înfierat! Guvernele anterioare aveau și 27 de ministere: invenții inu­tile de „plasat” incompetenții la sifo­nat banii țării – dacă v-aș da denumi­rile multora, știind că doar distrugeau țara, v-ați minuna! În 2021 e mai bine: numai 18. „Un om politic, dacă vrea să mişte cât de cât, nu numai că este silit să se supună coerciţiei exercitate de Structuri, dar, mai mult, el este obligat să facă parte din Structuri. Cine nu face parte din Structuri este un pion a cărui eficienţă este nulă”, scrie Teo Palade (cunoscător din interior: ex-subsecre­tar de stat Depart. Politică de apărare) în revista ArtEmis.

„Raport clinic” în mini-rezumat:

■ Ministerul Finanţelor: bănci „nomenclaturizate” și cele mai mari taxe, inclusiv ilegale (!), din UE! BNR cu „generalul” Mugur Isărescu a sprijinit toate falimentările dirijate ale acestor bănci (Banca Religiilor (ha-ha)...) în dauna poporului român etc.

■ Ministerul Afacerilor Inter­ne: serviciile (moștenire bolșevică, dar la scară mondială) „organizează” dro­gurile, se iau „cu arcanul” (la propriu, prin țară!) fete tinere la prostituție obligatorie în Vest și aici (vezi Caracal) în cârdășie/mușamalizări cu poliția, justiția, primării etc. Ies la 42ani/sa­lariu 15mii/lună cu pensie/13mii, reangajați a doua zi pe același post/ total=32mii etc. Orice țară are nevo­ie de Securitate, însă cei care au fost profesioniști și patrioți, înainte de 1989, au fost înlăturați sau marginalizați! Ar trebui să avem, din nou, o Instituție că­reia să-i pese de binele României.

■ Ministerul Afacerilor Exter­ne: slab, aproape inexistent și subordo­nat intereselor străine; abia cu actualul ministru Bogdan Aurescu începe să funcționeze și să fie pentru România!

■ Ministerul Justiției: aservit intereselor serviciilor și emanațiilor lor: partidele mafiote cu „caracatița” lor națională de camuflare a devalizării în masă a țării.

■ Ministerul Economiei, An­treprenoriatului și Turismului: o ca­ricatură condusă de nomenclaturiști și baroni interlopi sifonarzi. Comerț, industrie, firme, reprezentanțele con­cernelor străine etc. sunt în mână lor și NU EXISTĂ PIAȚĂ LIBERĂ! Exemplu: un patron moldovean oferă lemn cali­tatea I în Italia. Sunt foarte mulțumiți: contract cu 3 vagoane/lună – banii la primire. A treia lună nu-i primește! Sună: italienii n-au primit lemnul! Mer­ge patronul în vamă, la Bacău, unde le predase, și le găsește pe o linie moartă, deschise și... pline cu lemn „putrezit” - în doar 10 zile!? Merge la șef, aces­ta rânjește sardonic: Altă dată să nu te mai bagi! România vândută bucată cu bucată la cine dă mai mult. Indus­tria chimică strategică au distrus-o! Oltchim, mine, firme de stat falimenta­te de manageri care sug toți banii (la paritate cu partidele care i-au numit) și dispar. Toate firmele sunt „securizate” – totul e dus la București, ei le cumpără prin țară, „sug” ajutoare financiare ne­rambursabile, după care le falimentea­ză să nu aibă concurență: ex. tipografii Craiova, Cluj... Concernele străine sunt obligate să aibă sediile la București și să fie conduse de „galonați” – dacă nu... ca la Bacău!!

■ Ministerul Energiei: libe­ralizări false, care aduc scumpiri de prețuri.

■ Ministerul Transporturi­lor și Infrastructurii („fotoliul” cel mai scump: în 2006 era 2mil.€, deoarece aici boss-ul poate sifona cel mai mult/îi recuperează în o lună!)): rețea ferovia­ră și autostrăzi mai proaste ca în unele țări africane, statistică ONU! Și noi am construit Transfăgărășanul/-alpina în 7 ani: bijuterii inginerești admirate în toată lumea! „Cel mai tare” concern ru­tier e turcesc: bine ați venit în „lumea peșcheșului”! În 2020 s-au reparat 10km de cale ferată: o „viteză” galacti­că de... 27m/zi cu o divizie întreagă de directori, șefi secții, birouri (desigur plătiți dublu ca-n Germania) și, proba­bil, doar 30 de muncitori efectivi!

■ Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale: sprijină doar fir­mele nomenclaturii, nu mulții produ­cători mici și mijlocii, țăranii boicotați! Se laudă că am fi cei mai mari expor­tatori de porumb etc. Ha-ha - pe hâr­tie: se „exportă” fictiv la „sucursale” în Franța etc. și apoi reimportate (tot fic­tiv): e doar un truc financiar din care încasează zeci, poate sute de mil. €/ an! Din temuți exportatori de produse industriale și agricole, am ajuns să im­portăm tot!

■ Ministerul (Ne)Sănătății: caz 2019 (non-covid) la Maternitatea Stanca/Cluj-N: o tânără mamă naște, hemoragie puternică! Anunță asisten­ta și doctorița – nu le pasă. Își sună mama, asistentă care vine și cere să fie tratată, să facă analiza sângelui - i se răspunde arogant și refuz: nu se fac analize la sfârșit de săptămână! Ia ea sânge, se duce cu taxiul la Urgență, re­vine, însă fiica aproape comă – a pier­dut mult sânge! Cere transfuzie: același răspuns! Înțelege: Aha, vreți bani! Și le dă 500€ - aceștia-s „eroii” (numiți azi) care lasă oameni să moară, dacă nu li se dă mită! După lege, sunt criminali – și asta se întâmplă de zeci de mii de ori/ an! Slavă Domnului, există și personal medical care respectă Jurământul lui Hippocrate și se comportă uman.

■ Ministerul Mediului, Ape­lor și Pădurilor: urmăriți recentele dezvăluiri ale reputatului jurnalist Silviu Alupei, la INEDIT TV: balastiere fără avize, irigații distruse, acțiuni mafiotice de periclitare a siguranței alimentare și a securității hidroteh­nice a țării, de subminare a economi­ei naționale și fraudări imense. Acest „stat mafiot” boicotează orice acțiune cu fonduri europene pentru că acolo nu poate jefui!

■ Ministerul Dezvoltării, Lu­crărilor Publice și Administrației – de­viza lor: nimic fără mită, totul pentru „ai noștri”! Pe salarii super-occiden­tale cu sporuri de antenă/android (au rău de router/să folosească mobilul?!). Un exemplu din zeci de mii: o „simplă” inspectoare de la Primăria Cluj e în cercetare juridică, acum: nu poate jus­tifica 0,5mil. € și a lucrat doar 8 ani pe post... Păi cât „fac” șefii compartimen­te, directorii... care stau zeci de ani!?

■ Ministerul Cercetării, Ino­vării și Digitalizării: doar pun „bețe-n roate” și așteaptă mită la orice aproba­re! Directorul și „părintele” Laserului T. Măgurele, Nicolae Zamfir, somita­te mondială, e dat afară! Institutul de Virusologie Timișoara era, în martie 2020, în stadiul cel mai avansat (6 luni înaintea Pfizer&Co!) cu un vaccin an­ti-covid pe o bază novatoare, maxim eficient și cost minimal, avea nevoie doar de 5mil. € pentru a-l finaliza și eram Campioni Mondiali... N-au pri­mit! Mai bine cumpărăm de miliarde € vaccinuri neverificate!

■ Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministe­rul (Ne)Educației: ZERO și fiefuri de amante, progenituri&co.! Ex:. la Regia Autonomă „Editura Didactică și Peda­gogică” au numit o tânără de 27 de ani, în 2019, care a scos manuale pline de greșeli penibile – salariul ei? 12mii€/ lună!

■ Ministerul (In)Culturii e „cuplat” cu al (Ne)Educației pentru ștergerea identității culturale, etnice etc. a românilor!!

■ Ministerul Tineretului și Sportului: o caricatură similară - toa­te marile realizări ale sportivilor sunt exclusiv datorită eforturilor parti­culare, ba mai sunt și boicotați, 80% din tineri și 50% sunt deja „dinco­lo”! În toate interviurile cu campionii noștri europeni/mondiali se plâng de aceasta!

Luați de pe pagina oficială cele peste 200 de „autorități, comisii, cen­tre, administrații, consilii, direcții, companii, inspectorate, oficii, labora­toare, inspectorate, institute, societăți, regii”, majoritatea INUTILE, cu mulți directori/12-15mii €/lună, șefi secții/10mii, șefi birou: 7mii!!

Radio România Actualități și TVR s-au transformat în „megafoane panicarde de pandemități”, slugi re-bolșevizate ale stăpânirii: 90% din program e doar cu astea! Și nici nu per­mit o altă opinie obiectivă, științifică, iar redactori ca Dan Crețu îi numește pe toți „proști, ignoranți, defazați, tur­mă...”! Iar conducerea SRR îl „acope­ră”... La BBC, RTFrance etc. doar 10% din programe și e mult mai multă obiectivitate...

Siatemul politic:

Absurdul e că pe vremea lui Ca­ragiale și până în 1947, partidele erau autentice, chiar dacă era și demagogie, dar ele erau ceea ce scria pe „fron­tispiciu”: (Național) Liberal, Conser­vator, Social-Democrat... Astăzi sunt doar „anestezice lingvistice” de „ador­mit” electoratul: social-democrație/ național-liberalism/pro-romania/de­mocrat-liberal și alde tot felul de alte sucursalele politice ale unei caracatițe naționale.!

Speranțe?!

Speranțe minime sunt cu ti­nerii care sunt acum la guverna­re, prin primării etc., dar trebuie să reziste la „atacul” sistemului statal mafiot, care va încerca, cu orice mijloace, să-i corupă, dacă nu pot, să-i denigreze și înlătu­re!! Se poate face ceva, în ca­zul „metastazierii” unei întregi țări? Din experiența istoriei, nu! Există două variante: 1. a venit o mare putere și a distrus tot sau... 2. Revoluția Franceză! Șanse mi­nime în condițiile politico-istori­ce actuale ale unei birocratizări și acaparări de putere tot mai mafio­te pe toate planurile, la toate nive­lele, cu gregare tendințe dictato­riale pe tot globul... Bine ați venit la „A două prăbușire a Imperiului Neo-Roman”! Iată ce se întâmplă când oamenii nu se mai conduc după învățătura Creștin-umanistă a lui IISUS: IUBIRE, EGALITATE, SOLIDARITATE, ÎNTRAJUTORARE, MORALĂ!

De același autor