România... 101 „haniversările” politicienilor... şi suferinţele oamenilor de josEugen Cojocaru 25.01.2019

■ Mereu auzim vorbe mari la „poli­ticieni” (fripturiști, vorba lui Nenea Iancu) -nici ei nu cred bilanțurile lor deșănțate. Doar îndemnizațiile și pensiile „speciale” ce și le „aprobă” sunt pe măsura minciunilor sfrun­tate pe care își clădesc viața și cari­erele. Iată o radiografie a „marilor reușite”!

■ Toate realizările cu care ne mân­drim, în orice domeniu, se datorează exclusiv inițiativei particulare, împo­triva șicanelor instituțiilor politice și administrative ocupate de nulități puse pe aranjamente de partid și ja­furi...

■ Țara mafiotizată la maximum e condusă de cunoscutele clici vechi-noi în ministere, primării, agenții naționale, instituții, bănci, spitale, școli etc. cu nerușinate salarii duble și triple față de Occident: directorii - 10.000 euro, șefi birou - 7.000, la­cheii lor: 2-3.000! Toate panaramele de agenții/case sănătate/autorități, firme stat (TAROM (1/3 sunt rude!), Electrica, mine etc.) – copii, nepoți, neveste, amante, prieteni...

■ „Bilanțul” lor real e similar unui tsunami care a ras tot ce a fost bun în România care a avut o puternică industrie, agricultură, institute de cercetare (Cantacuzino, Aslan...).

■ Lunga listă a combinatelor și fa­bricilor distruse de ei, o acerbă concurență pentru Occident, ocupă multe pagini.

■ Toți se bat cu pumnul în piept că sunt patrioți (doar USR-ul nou nu e involvat), în realitate ar fi fost acuzați ca trădători, dacă ar fi fă­cut așa în Franța, Anglia, Germania, SUA: au ajutat, gras plătiți, concer­nele străine să distrugă țara în sim­plă piață de desfacere pentru pro­dusele lor, și sursă de „sclavi” ieftini pentru ei, aici ori în Vest!

■ Doar țări cu elite mai integre, ca Polonia, a reușit să contracareze. Înainte de 1990 livram în toată Ger­mania mobilă, confecții, pantofi, eram primii la computere, export petrol etc., acum, suntem furni­zori de materii prime și importăm scump mobilă din lemnul nostru fu­rat, aluat din grânele noastre!

„Totul e perfect!”

Fiecare al 2/3-lea magazin e bancă sau farmacie – unic în lume: România e paradisul băncilor românești și străine care încasează cele mai mari dobânzi din UE și grase taxe ilegale pe te miri ce (un transfer de 175€ în țară e 47€!) sub oblăduirea celui mai incompetent și mai vechi Guvernator din istoria Băncilor Naționale: cel care a anunțat că totul e perfect cu două zile înainte de marile colapsuri financiare din 2003 și 2008, care a protejat „falimentele” organizate ale băncilor colegilor cu „ochi albaștri”, pentru a-și bate joc de poporul român, care a îndrăznit să facă o revoluție să le ia puterea.

Aceiași „ochișori” au „organizat” 6-7 „lanțuri” de intermediari comerciali, prin care sunt obligate să „treacă” toate importurile și vânzările interne, ajungând la prețuri de 2-4 ori mai mari ca în Germania! Idem în „lanțurile” de farmacii, fondate de neveste de „băieți dăștepți” cu multe stele înainte și după – rezultat: o populație tot mai bolnavă e obligată să ia medicamente și de 10-12 ori mai scumpe ca în Occident și tot mai săracă plătește dobânzi scandaloase - bravos națiune: curat murdar!

„Sclav al lor”

Nu sunt bani, chipurile, pentru cultură, educație, învățământ, sănătate, dar pentru tunurile, chiar canonadele lor de zeci și sute milioane de euro nici o problemă: salarii de 10.000€/lună, „dezinfectante” apă chioară cumpărate cu bani grei, de la firmele lor „acoperite”/ Hexifarma&Co. (patronul de paie a fost „sinucis” pentru a nu-i „dezveli” pe cei din spate).

Am stat 25 de ani în Occident și am fost tratat ca om și clientul/pacientul nostru-regele nostru – în România, din nefericire, funcționarii, chelnerii, medicii, vânzătorii... te fac să simți că ești un inferior și sclav al lor! Și toți sunt plini de bani, vile și jeepane, însă când, de exemplu, vine o țărancă simplă pentru o operație la acel chirurg celebru de tranplanturi clujean (milionar în euro!), zice: Dacă ai pensie de 400 de lei și nu poți plăti, vinde vaca! Astea sunt „(b)elitele” care ne conduc... Iată situația:

  1. Industrie: distrusă com-plet, numeroșii specialiști de talie mondială, în toate domeniile și la toate nivelele, s-au pierdut; inițiativa particulară e mai mult boicotată în așteptarea de mite grase la responsabilii din administrație (primari, șefi de birouri etc. plini de vile, jeepane, conturi grase din salarii de bugetari) în toate sectoarele; nu există concurență adevărată: firmele „băieților deștepți” fiind „preferate/susținute/protejate”;
  2. Comerț: „dirijat” în avantajul „protejaților”, fiecare județ are „baronul” său, fără de care nu mișcă nimic – România e ultima la toate capitolele în Uniunea Europeană, iar județul Teleorman ultimul în România – iată performanța psdragnea și sateliții alde pnl, pmp, pd...;
  3. Administrație/ministere: președintele Academiei de Științe Economice în Agricultură, dl. Tabără, afirmă în interviu: Marea problemă în România e birocrația care înnăbușă toate inițiativele și acțiunile bune! Și mita cu jafurile pe față: Rareș Bogdan (în iulie 2018) relatează cum, la o întâlnire oficială, doi psd-iști l-au încolțit: Dar ne place că spui realitatea. Însă ce te tot iei de politicieni că fură? Tu, cinstit, n-ai furat niciodată?! Nu. – Nici când erai copil? Niște cireșe, de la vecini, la 7-8 ani. – Ei, vezi! (dialogul spune tot!) Inspectorul-șef din Sălaj e pus prin împuternicire, nu concurs: are 28 ani, doar 7 ani „experiență” și... logodnicul fiicei primăriței din Zalău!! Idem 40% la județe și 80% șefi secții/birouri! Mare tam-tam mediatic cu pensii militare/2-3.000 lei, spre a ascunde adevărații nerușinați – torționarii secu Vișinescu&Co 15-19.000 lei/lună, iar deținuții politici, care n-au murit în închisori sau scurt după, 200 lei/! Fonduri EU nu sunt dorite, ci boicotate pentru că nu se pot fura!
  4. Partidele: nume goale, fără nici o legătură cu vreun țel/ platformă/crezuri politice! Nu există opoziție, cu excepția USR, toate sateliții psd-ului „securizat”, sigur se încearcă și „subversiunea” acesteia! Figuri grobiene, ce oglindesc interiorul arivist, incult, gregar, violent: Ponta – ex-șef UTC Arad, MRU la Iași, Boc la studenții clujeni, Gioană, L. Orban&Co. fii de generali secu, Șerban Nicolae, C. Iordache, Eugen Nic(i) olicea, P. Ștefănescu, deputatul „Pistol- Mitraliera”, Olguța Place de Tramvai, Dăncilă „bruxeles” (cum pronunță ea - nu poate citi ce au scris alții!), miniștri inculți, agramați și cacofonizați inclusiv la Învățământ&Educație. De fapt nu există partide, numai clici neobolșevice, care conduc în pur stil kgbist. Limbajul lor de lemn e identic azi atât în plan intern, cât și extern, „nu ne vindem țara, străinii vor să ne subjuge”, pentru a o face ei înșiși! Primari de Iași/Mihai Chiriac, București/ Gabriela Firea, Vice-ministrul Stănescu etc. și-au exprimat altă opinie decât conducerea, dar n-au voie; psd e totalitar, ca pcr/kgb!! Lacheii din Olt și Dobrogea au cerut excluderea din partid – exact ca sub bolșevici!
  5. Justiție: Tudorel Toader spune că Germania n-are legi contra abuzului în serviciu și pedeapsă - una din multele minciuni nerușinate – e art. 266 Cod Penal D! S-a realizat aservirea justiției unei clici neobolșevice, care devalizează România.
  6. Educație/Învățământ/ Cultură: Scrisoarea deschisă/8.2.2018 a Academiei Române (300 semnatari!), iniţiată de Președintele Ioan-Aurel Pop, incriminează politicul care a distrus tot. O moderatoare are o pagină în manualul de istorie, iar Ștefan cel Mare jumătate și aceea în batjocură, la fel la literatura română etc. - distrugere în masă organizată a ființei și identității poporului român! Ce să mai vorbim de cacialmaua de doctorate și universități create pentru „băieții și fetele dăștepte” care vor posturi și diplome. Patrimoniul Național e jalnic: Casa lui Vasile Alecsandri/Bacău, Iuliu Maniu/ Sălaj (categoria A/interes național!) etc. sunt în paragină... Palatele grofilor care au asuprit, schingiuit și ucis pe români (Banfy, Bonțida) din Transilvania toate renovate pe banii românilor, pe când Cetatea lui Gelu (Bobâlna ș.a.) e ruină și interzisă vizitării! Centrele Cluj, Timișoara, mari terenuri de pământ, păduri au fost date unor impostori prin falsuri grosolane și cârdășia justiției, poliției și avocaților. Adrian Cioroianu afirmă: Mulți au distrus obiecte și imobile de patrimoniu pentru a le însuși sau a face bani cu firmele lor.
  7. Mass-media: TVR – Jurnale și emisiuni slabe, numai catastrofe – inundații, ninsori, ger, incendii, accidente mașini... de când au fost trecuți pe „mila” guvernului alde psd, care au „înfuzat-o” cu agenți patogeni, mai nou, de la antena3. De 10 ani nu mai există jurnalism adevărat, cine nu se conformează, nu mai are ce căuta în județul respectiv, toate baronizate.

„Henry Ford zicea...”

Și celelalte domenii - sănătate, transporturi... – sunt catastrofale: con­form ONU suntem în urma unor țări subdezvoltate din Africa, Asia! Un stat „securizat” dă totdeauna faliment și duce la mari distrugeri morale și ma­teriale. Am învățat în Occident maxima de bază a societății democrate: Hen­ry Ford, fondatorul marelui concern afirmă: Dacă vrei să rezolvi o problemă, trebuie să o discuți deschis!

În România pseudo-democrației, a pseudo-pieței libere și pseudo-mass-mediei, cu câteva excepții, a discuta des-chis o problemă importantă e posibilă doar cu o nouă revoluție, nu neapărat de stradă, cât de mentalitate cu noile generații implicate, cu tineri educați prin țări cu adevărat democrate, de data asta! Lupta adevărată nu e „alde psd” - lumea nouă, în Piața Victoriei și orașele mari din țară, ci între re-se­curizarea României și spiritul adevărat al democrației. Altfel vom avea o ridicolă „republică bananieră” a la sud-americana! Sunt, deja, pregătiți „jan­darmii” care să o „apere” de popor...

„Nimic nu e mai periculos pentru conștiința unui popor, decât priveliștea corupției și a nulității compensate. Această priveliște îi ia poporului încre­derea în valoarea muncii și în siguranța înaintării prin merit. Credeți că e o afirmație de azi!? Nu - e constatarea lui Eminescu, în secolul 19! De aceea este el interzis ca jurnalist și gânditor în manualele de literatură, excepție făcând poezia „Somnoroase păsărele”. Cei care au ales-o s-au gândit oare la alegătorii români?

De același autor