Comandă specială de graffiti24.05.2017

Biserica Ortodoxă și arta stradală nu par să meargă mână în mână, dar o colaborare recentă între un artist stradal provincial și un preot ortodox a dovedit o excepție de la această regulă.

Luna trecută, un artist "Rimrus" din oraşul Volgodonsk, din sudul Rusiei, a observat că zidul care înconjura o biserică ortodoxă din oraşul său natal fusese acoperit de graffiti şi a decis să facă ceva.

Într-o scrisoare adresată preotului local, Rimrus a sugerat bisericii să acopere graffiti-ul cu propria sa artă stradală și a propus un desen. Preotul i-a acordat imediat permisiunea și chiar s-a oferit să ofere vopsea artistului.

Rezultatul muncii lui Rimrus? Un graffiti multi-color (foto) care reda: "Dumnezeu este iubire". După cum a explicat Rimrus, într-un post de pe forumul online Pikabu, după ce a primit permisiunea scrisă din partea preotului, a petrecut trei zile lucrând la acoperirea respectivului zid. Mulți trecători au susținut munca sa, în timp ce unul singur a respins-o și l-a amenințat că a sunat deja la poliție. După finalizarea lucrării, Rimrus a primit trei mulțumiri - prin intermediul a trei prăjituri tradiționale de Paști, primite de la femei locale.
Explicând motivația sa de a picta ceva pentru Biserică, Rimrus a declarat că "i-a plăcut ideea de a reuni ceea ce pare imposibil".

El a susținut, de asemenea, că o astfel de colaborare cu Biserica Ortodoxă a fost prima de acest gen din Rusia, dacă nu chiar din lume. (lonews.ro)