Ardei sârbescMarian Paraschiv 03.03.2017
Recomandare pentru Postul Sfintelor Paşti
Ingrediente:
- ardei gras 500gr;
- roşii 500 gr;
- ceapă 200 gr; .
- ulei 100 ml.;
- pătrunjel 50 gr;
- piper 3 gr.;
- sare 20 gr.
Mod de preparare:
Ceapa se taie în felii subţiri, ardeiul se taie felii de 0,5cm, iar roşiile în felii de 2 cm. Pătrunjelul se toacă mărunt. Ceapa presărată cu sare se prăjeşte în ulei la foc mic până devine lucioasă. Se adaugă ardeiul şi roşiile tăiate. Se amestecă încontinuu şi se lasă la foc mic să fiarbă 10 minute. La nevoie se completează cu puţină apă. Se adaugă pătrunjel pentru aromă şi se potriveşte gustul cu sare şi piper.
Se serveşte cald sau rece.
Zile de post: toate zilele de miercuri şi vineri, afară de cele cu „harţi”; 27, 28 februarie;
Harţi: miercuri 8 şi vineri 10 februarie;
Lăsatul secului de carne: duminică, 19 februarie;
Săptămâna „brânzei”: 20-26 februarie;
Lăsatul secului pentru Postul Sfintelor Paşti: duminică, 26 februarie.