Berbec pe varzăMarian Paraschiv 09.05.2023
Ingrediente:
Carne de berbec cu os 1300 gr; ulei 200 ml; ceapă 200 gr; varză albă murată 4500 gr; roşii proaspete 400 gr; pastă de tomate 100 gr; boia de ardei dulce 2 gr; cimbru 2 gr; foi de dafin 0, 5 gr; piper boabe 2 gr; sare 5 gr.
Mod de preparare:
Bucăţile de carne se înăbuşă în 100 ml de ulei cu 100 ml de apă, apoi se scot separate în alt vas. Ceapa se înăbuşă în restul de ulei cu 100 ml de apă. Se adaugă pasta de tomate şi varza tăiată, continuându-se fierberea cca 30 de minute. Bucăţile de carne se aşează peste varză, pe marginea vasului. Se adaugă foi de dafin, piper, boia de ardei, cimbru şi cantitatea de apă necesară, apoi se continuă fierberea cca 2 ore la foc moderat, cu vasul acoperit. Roşiile se aşează pe varză când aceasta este aproape fiartă şi se introduce vasul la cuptor pentru gratinare, timp de 10- 15 minute. Preparatul se serveşte cald.