Praznicale

Gomboti cu prune sau ”găluști cu prune”Valentina Georgescu 21.06.2019

Ingrediente pentru 18 gomboti:

  • 1 kg cartofi albi - vechi, spălaţi, pe care îi fierbem în coajă;
  • 7 linguri de zahăr pudră;
  • 9 prune întregi, din compot de prune (le tăiem pe jumătate şi le lăsăm la scurs cât timp pregătim aluatul);
  • 70 g unt;
  • 240 g pesmet auriu;
  • 120 g zahăr brun;
  • 1 praf de sare;
  • 90 g griş;
  • 270 g făină;
  • 3 ouă;
  • 1 lingură de ulei;
  • 1 lingură de scorţişoară măcinată

citește articolul


Pască cu aluat de cozonac şi brânză de vaci Valentina Georgescu 06.05.2019

Ingrediente pentru aluatul de cozonac ( toate sunt la temperatura camerei ):

  • 500 g făină pentru cozonac;
  • 2 gălbenuşuri;
  • 10 g drojdie uscată;
  • 50 g unt topit  ( când îl adăugăm în compoziţie acesta să fie la temperatura camerei, nu fierbinte! );
  • 250 ml lapte cald;
  • 130 g zahăr;
  • 50 ml ulei;
  • coaja de la o lămâie şi coaja de la o jumătate de portocală;
  • un praf de sare

citește articolul


Tacos cu guacamole Valentina Georgescu 20.03.2019

Ingrediente:

  • 6 tortilla / 6 lipii
  • 3 bucăţi de lime
  • 2 căni de salată iceberg / mix de salată
  • 1/4 linguriţă de piper cayenne
  • 1/2 linguriţă de chimion
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/4 linguriţă de sare
  • 1/3 cană de porumb fiert (la conservă)
  • 1 cană de fasole roşie (la conservă)
  • 1/4 ceapă roşie (tocată mărunt)

citește articolul