„Mânca-vor săracii și se vor sătura și vor lăuda pe Domnul!” (Ps. 21, 30)

Boeuf breze cu ciuperci06.07.2016

Ingrediente:

Carne de vită superioară fără os 1100 gr, supă de oase 1500 ml, ulei 100 ml, morcovi 100 gr, păstârnac și rădăcină de pătrunjel 100 gr, rădăcină de țelină 100 gr, ceapă 100 gr, slănină crudă 100 gr, pastă de tomate 50 gr, vin roșu 100 ml, ciuperci proaspete 1000 gr sau conservate 500 gr, zahăr 20 gr, usturoi 25 gr, pipr 2 gr, sare 30 gr.

Mod de preparare:

Cina cea de tainaSlănina se taie felii subțiri. Morcovii, țelina, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul și ceapa se taie felii. Ciupercile se taie lame. Cele conservate se scurg, se trec prin jet de apă rec e și se taie la fel. Usturoiul se toacă mărunt. Pasta de tomate se diluează în 100 ml de supă de oase.

Carnea se împănează cu slănină, se înăbușă în ulei și 100 ml de supă de oase, se adaugă ceapa, țelina, morcovii, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel, usturoiul, pasta de tomate, piperul, sarea și treptat, cantitatea rămasă de supă de oase. Se fierbe totul înăbușit circa 2 ore și jumătate. Carnea fiartă se porționează în 20 de bucăți, căte 2 bucăți la o porție. Sosul în care a fiert carnea se pasează și se fierbe împreună cu ciupercile, vinul și zahărul, circa 10-15 minute. Preparatul se servește cald, cu sos de ciuperci și garnitură din legume sau găluște de cartofi.