„Mânca-vor săracii și se vor sătura și vor lăuda pe Domnul!” (Ps. 21, 30)

CASTRAVEȚI – REȚETĂ BULGĂREASCĂ18.10.2016

Ați terminat murăturile? Dacă nu, mai aveți timp de o rețetă savuroasă de castraveți.

Ingrediente:

Castraveciori, ceapă, usturoi, boabe de piper, boabe de muștar, crengi uscate de mărar, morcovi, sare, zahăr, oțet.

Mod de preparare:

În borcane de 800 de grame se așează castraveciorii, câțiva solzi de ceapă, 1-2 căței de usturoi, boabe de piper, crengi uscate de mărar, câteva felii de morcov, câteva boabe de muștar, 1 linguriță de sare, 1 linguriță de zahăr și 1 ceșcuță oțet, restul se completează cu apă până sus.

Se căpăcesc bine, se sterilizează în baie marină. După ce dă apa în clocot, se mai țin pe foc 30 de minute.

Din 10 kilograme de castraveciori ies aproximativ 18 borcane.

Un produs grantat de directorul revistei!

Zile de post: toate zilele de miercuri şi vineri din lună.