„Mânca-vor săracii și se vor sătura și vor lăuda pe Domnul!” (Ps. 21, 30)

Chec cu glazură de lămâieValentina Georgescu 16.05.2022

Ingrediente aluat:

1/2 cană unt, înmuiat (nesărat);

1 cană zahăr;

2 ouă;

5 linguri suc de lămâie;

2 linguri coajă de lime verde;

1 lingură coajă de lămâie;

1 cană făină (000);

1 vârf linguriță de sare;

1 lingură praf de copt;

1/2 cană lapte;

 

Ingrediente pentru glazură:

1/2 cană zahăr pudră;

10 linguri suc de lămâie.

 

Instrucțiuni de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 1800 de grade Celsius. Într-un castron punem untul și zahărul și le amestecăm cu mixerul până când conținutul devine ușor și pufos. Adăugăm ouăle, pe rând, mixând până când se omogenizează. Adăugăm sucul de lămâie și coaja. Combinăm făina, praful de copt și sarea. Cu mixerul, la viteză mică, adăugăm amestecul de făină alternativ cu laptele. Turnăm aluatul într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină. Îl coacem la 180 grade Celsius timp de 40-45 de minute sau până când scobitoarea introdusă în central aluatului este curată. Se răcește timp de 10 minute pe un grătar.

Combinăm ingredientele pentru glazură cu ajutorul unui mixer. Dacă glazura este prea groasă, adăugăm mai mult suc de lămâie. Dacă este prea subțire, mai adăugăm zahăr pudră.Turnăm glazura peste chec, iar apoi îl lăsăm la frigider pentru o oră (astfel încât glazura să se întărească).Poftă bună, dragilor!

De același autor