Chec de postValentina Georgescu 25.11.2019
Ingrediente necesare:
- 2 căni cu făină albă 000
- 2 linguri de făină albă 000
- 1 cană cu apă minerală
- 1/2 cană cu ulei
- 1 plic de praf de copt
- 1 cană cu zahăr
- 1 praf de sare
- 3 linguri de cacao
- 3 linguri de dulceață ( de vișine / caise / căpșuni / zmeură )
- coaja de la o jumătate de lămâie
- coaja de la o jumătate de portocală
- 2 linguri de nucă măcinată ( pentru decor )
Mod de prepare:
- Punem într-un bol: făina, sare, zahăr, praf de copt, coaja de lămâie, coaja de portocală și le amestecăm cu o lingură.
- Adăugăm apa minerală, ulei și mixăm compoziția cu ajutorul unui mixer, până când compoziția devine omogenă.
- Separăm aluatul în 2 boluri. Într-un bol adăugăm cacao și dulceață, iar în celălalt bol adăugăm 2 linguri de făină.
- Ungem o tavă mare de chec și o tapetăm cu hârtie de copt. Turnăm compozițiile alternativ astfel încât să obținem un aspect marmurat, iar la final punem deasupra nuca măcinată.
- Introducem checul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 45 de minute.
Poftă bună, dragilor!
Facebook: @valentinaalexandrav
Instagram: @valentinaalexandrav