Chec de postValentina Georgescu 25.11.2019

Ingrediente necesare:

  • 2 căni cu făină albă 000
  • 2 linguri de făină albă 000
  • 1 cană cu apă minerală
  • 1/2 cană cu ulei
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 cană cu zahăr
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri de dulceață ( de vișine / caise / căpșuni / zmeură )
  • coaja de la o jumătate de lămâie
  • coaja de la o jumătate de portocală
  • 2 linguri de nucă măcinată ( pentru decor )

 

Mod de prepare:

- Punem într-un bol: făina, sare, zahăr, praf de copt, coaja de lămâie, coaja de portocală și le amestecăm cu o lingură.

- Adăugăm apa minerală, ulei și mixăm compoziția cu ajutorul unui mixer, până când compoziția devine omogenă.

- Separăm aluatul în 2 boluri. Într-un bol adăugăm cacao și dulceață, iar în celălalt bol adăugăm 2 linguri de făină.

- Ungem o tavă mare de chec și o tapetăm cu hârtie de copt. Turnăm compozițiile alternativ astfel încât să obținem un aspect marmurat, iar la final punem deasupra nuca măcinată.

-  Introducem checul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 45 de minute.

Poftă bună, dragilor!

 

Facebook: @valentinaalexandrav

Instagram: @valentinaalexandrav

De același autor