Crap cu sos de vin roşuMarian Paraschiv 07.11.2023
-(6 porţii)-
Ingrediente:
Crap fără cap 1,4 kg;
Vin roşu 100 ml;
Ulei 100 gr;
Morcovi 100 gr;
Ceapă 50 gr;
Piper măcinat 1 gr;
Făină 30 gr;
Arbagic 200 gr;
Ciuperci conservă 300 gr;
Pastă tomată 50 gr;
Pătrunjel verde 30 gr;
Sare 15 gr;
Mod de preparare:
Peştele se curăţă, se spală, se porţionează şi se pune într-o tavă cu jumătate din cantitatea de ulei, se introduce în cuptor şi se coace circa 10 minute. Separat, morcovii, ceapa, ciupercile şi arbagicul se curăţă, se spală şi se taie mărunt, se înăbuşă în restul de ulei şi puţină apă. Când aceste legume sunt înăbuşite, se adaugă făina, pasta de tomate, sarea şi vinul şi se amestecă bine. În acest sos se adaugă bucăţile de peşte şi se introduc la cuptor. Se mai coc încă 10 minute la temperatură moderată. Crapul se serveşte cald sau rece, cu pătrunjel verde deasupra. Efortul vă va fi răsplătit!