Crap umplut10.12.2017
Comploziţia:
1 kg crap
1 kg ceapă
100 gr stafide
1 franzeluţă
50 gr unt
1 ou
25 nuci
Modul de preparare:
Se curăţă crapul de solzi, se spintecă, se sară, se umple cu compoziţia următoare: se freacă untul până se face ca o cremă, adăugăm apoi mieyul muiat în lapte sau apă şi stors bine, stafidele, 1 lingură de zahăr pisat, oul, nucile pisate, se amestecă bine, se umple apoi crapul şi-l coasem. Îl punem într-un vas, turnăm peste el untdelemn bine încins, stingem cu apă, bulion, adăugăm foi de dafin, boabe de piper, şi-l dăm la cuptor. Se lasă să se fiarbă şi se serveşte rece.
(Rețetă publicată în cartea „Rețete culese de la cinci brașovence” autori: Maria Braniște, Marioara Popovici, Valeria Căliman, Sânziana Migia, Mălina Dumitrescu, publicate de bucureșteanca Georgeta Filitti)