Cum preparăm un brownie delicios?Valentina Georgescu 10.03.2023
(Rețetă de post)
Ingrediente:
- 2 banane coapte;
- 150 g îndulcitor green sugar (0 indice glicemic,0 kcal-care nu modifică gustul) sau zahăr brun;
-100 ml ulei de măsline (sau orice alt ulei vegetal);
- 1 linguriță extract de vanilie;
- un vârf de cuțit de sare;
- 120 g făină integrală;
- 20 g cacao pudră;
- 120 g unt de arahide (eu am ales unul cu bucăți de arahide în el, pentru a avea o textură crunchy);
- 3 linguri de coacăze roșii/merișoare.
Instrucțiuni:
-Preîncălzim cuptorul la 180C.
-Într-un castron se zdrobesc bananele cu o furculiță, se adaugă zahărul/green sugar, uleiul, extractul de vanilie și un praf de sare. Amestecăm bine.
-Într-un alt castron cernem împreună făina cu pudra de cacao. Adăugăm conținutul peste banane și amestecăm până când totul este omogenizat.
-Ungem o tavă pătrată de 20 cm și o pudrăm cu pudră de cacao.
-Turnăm aluatul în tavă. Punem deasupra coacăze, linguri de unt de arahide și învârtim cu un cuțit.
-Se coace 30-40 de minute. Se lasă să se răcească complet, apoi se taie în pătrate.
Poftă bună!
Alexandra Valentina Georgescu
Instagram: @valentinaalexandrav
Facebook: @valentina.alexandra.31
Likedln: @valentinaalexandrav
TikTok: @valentinaalexandrav
Website: http://www.alexandrav.ro