„Mânca-vor săracii și se vor sătura și vor lăuda pe Domnul!” (Ps. 21, 30)

Dovlecel cu carne de viţelMarian Paraschiv 25.09.2024

Ingrediente:

- carne de viţel cu os: 1000 gr;

- dovlecei proaspeţi: 2500 gr;

- roşii proaspete 400 gr sau conservate: 200 gr;

- sos tomat: 800 gr;

- pătrunjel verde: 50 gr;

- piper: 2 gr;

- sare: 30 gr;

- ulei: 100 ml.

Mod de preparare:

Carnea de viţel se spală şi se porţionează. Dovleceii se curăţă de coajă şi se taie bucăţi. Roşiile proaspete se opăresc, se decojesc şi se taie felii. Cele conservate se scurg şi se taie la fel. Pătrunjelul verde se toacă mărunt. Bucăţile de carne se înăbuşă in ulei cu 100 ml de apă sau supă de oase. Se adaugă treptat supă sau apă şi se continuă fierberea. Când carnea este aproape fiartă, se adaugă sosul tomat, dovleceii, roşiile, piperul, sarea şi se fierb împreună circa 10 minute. Preparatul se serveşte cald, cu pătrunjel verde deasupra.

De același autor