„Mânca-vor săracii și se vor sătura și vor lăuda pe Domnul!” (Ps. 21, 30)

Drob cu peșteFlorin Şerban 18.01.2017

Drobul cu pește este un preparat delicios, ușor de făcut și foarte sănătos. Combinația de pește alb, cu ouăle fierte și verdeața este savuroasă și reprezintă o reinventare inedită a clasicului drob.

Ingrediente pentru drobul cu pește:

-          500 grame pește (cod, macrou sau merluciu);

-          150 grame slănină;

-          4 felii de pâine;

-          150 ml lapte;

-          50 ml ulei;

-          3 ouă fierte;

-          2 ouă;

-          3 legături mărar;

-          sare;

-          piper

Cum se prepară drobul cu pește

Pentru drobul de pește trebuie să cureți bine peștele de oase. După ce l-ai curățat de oase, îl dai prin mașina de tocat împreună cu slănina și pâinea înmuiată în lapte. După ce ai tocat peștele, călești ceapa în puțin ulei încins. Adaugi ceapa peste carnea de pește și amesteci bine. Mai pui și ouăle crude, verdeața, sarea și piperul. Amesteci bine toată compoziția.

Într-o tavă unsă cu ulei, torni o parte din compoziție. La mijlocul compoziției așezi ouăle fierte și torni deasupra restul de carne de pește. Când ai terminat de pregătit tava, o dai la cuptor, timp de 50 de minute, la foc potrivit.

Drobul de pește se servește ca antreu, alături de legume proaspete.

 

Zile de post:

Toate zilele de miercuri şi vineri din lună (afară de cele cu harţi)

Post negru: joi, 5 (Ajunul Bobotezei)