Duo cheesecake cu zmeură ( fără coacere ) Valentina Georgescu 19.01.2021

Ingrediente blat:

  • 250 g unt topit;
  • 400 g biscuiți ( integrali / biscuiți digestivi ) – tocați mărunt în robot;

Ingrediente cremă:

Jeleu de zmeură:

  • 400 g zmeură congelată / proaspătă;
  • 100 g zahăr pudră;
  • 10 g gelatină;
  • Coajă de la 1/2 lămâie;
  • Zeama de la 1 lime;

Crema de mascarpone:

  • 500 g mascarpone;
  • 250 ml frișcă lichidă;
  • 170 g zahăr pudră;
  • 4 ml esență de vanilie;
  • 20 g gelatină;
  • 40 g fulgi de ciocolată albă / neagră;

Glazura:

  • 150 g ciocolată cu lapte / ciocolată neagră;
  • 150 g ciocolată albă;
  • 6 linguri de frișcă lichidă;

Decor:

Aici lăsați-vă imaginația să se manifeste, dragilor! Simțiți-vă liberi să îl decorați așa cum sufletul își dorește!

Eu am ales să îl decorez cu fructe de pădure, cu cornet de înghețată și cu batoane umplute cu ciocolată.

Mod de preparare:

Blat: Într-un bol adăugăm untul topit peste biscuiții sfărâmițați. Amestecăm compoziția. Apoi, într-o formă de tort (pusă fără fundul detașabil peste platoul pe care dorim să avem tortul), modelăm cu mâinile blatul din biscuiți. Avem grijă ca blatul să fie uniform pe toată suprafața. Îl introducem la congelator pentru 30 de minute. În acest timp preparăm crema.

Crema de mascarpone:

Mixăm mascarponele, zahărul, esența de vanilie. Adăugăm frișca și mixăm până când compoziția se întărește.

✨ Eu am ales gelatină fin mărunțită, la plic, pe care am turnat-o peste 200 ml apă rece. Am lăsat gelatina la înmuiat 15 minute. Apoi am pus-o la încălzit, pe bain-marie, amestecând încet, până la dizolvarea totală (fără să fiarbă!). Am lăsat-o 10 min. să se răcească și am turnat-o peste crema mascarpone. Am amestecat cu ajutorul unei spatule, pentru a încorpora gelatina în cremă și la final am adăugat fulgii de ciocolată.

Jeleu de zmeură:

Punem zmeura într-o cratiță, zahărul și lămâia. Lăsăm pe foc mediu, până când zahărul se topește și zmeura devine moale (aproximativ 15 minute). Scurgem compoziția printr-o sită, astfel încât să eliminăm sâmburii.

Între timp punem gelatina peste 100 ml de apă rece și o lăsăm la înmuiat 10 minute. Apoi adăugăm gelatina peste compoziția de zmeură strecurată și amestecăm până când aceasta devine omogenă.

✨ Scoatem blatul din congelator, turnăm jumătate din crema mascarpone, 4 linguri de jeleu pe care le punem aleatoriu și cu ajutorul unui cuțit întrepătrundem jeleul în cremă, mișcând cuțitul circular, pe toată suprafața. Turnăm și restul de cremă, 4 linguri de jeleu împărțite aleatoriu și procedăm la fel. Introducem tortul la congelator pentru 20 de minute. Apoi îl scoatem și turnăm restul de jeleu. Lăsăm tortul la congelator pentru 1 oră și jumătate, până când crema și jeleul se încheagă.

Topim ciocolata albă și pe cea neagră, separat, pe bain-marie, adăugând la fiecare 3 linguri de frișcă lichidă.

După ce ciocolata devine lichidă, o turnăm pe tort, cu ajutorul unei linguri. Iar la decor ne lăsăm imaginația să se joace.

Lăsăm tortul la frigider  cel puțin 12 ore, înainte să îl servim.

Poftă bună, dragilor! Sărbători fericite, cu lumină în suflete!

 

Facebook & Instagram : @valentinaalexandrav

@bucatariameabyalexandrav

Youtube:

@bucatariameabyalexandrav

@alexandrav

 

De același autor