„Mânca-vor săracii și se vor sătura și vor lăuda pe Domnul!” (Ps. 21, 30)

Marinată de calcan17.12.2017

Compoziţia:

1 kg calcan

20 gr făină

1 lămâie, sare

150 gr untdelemn

30 gr oţet

Puţin bulion

Modul de preparare:

Se taie calcanul frumos bucăţi, se sară şi se dă puţină boia, se tăvăleşte prin făină, se unge bine cu untdelemn, se pune de se prăjesc frumos şi se soate pe un vas. În untdelemn se pune o linguriţă făină, se rumeneşte, se pune piper boabe, o foaie de dafin, se stinge cu oţet şi bulion. Se lasă să fiarbă. Când e gata, se aranjează în farfurie felii de lămâie şi pătrunjel verde. Se serveşte întotdeauna rece.

(Rețetă publicată în cartea „Rețete culese de la cinci brașovence” autori: Maria Braniște, Marioara Popovici, Valeria Căliman, Sânziana Migia, Mălina Dumitrescu, publicate de bucureșteanca Georgeta Filitti)