Marinată de calcan17.12.2017
Compoziţia:
1 kg calcan
20 gr făină
1 lămâie, sare
150 gr untdelemn
30 gr oţet
Puţin bulion
Modul de preparare:
Se taie calcanul frumos bucăţi, se sară şi se dă puţină boia, se tăvăleşte prin făină, se unge bine cu untdelemn, se pune de se prăjesc frumos şi se soate pe un vas. În untdelemn se pune o linguriţă făină, se rumeneşte, se pune piper boabe, o foaie de dafin, se stinge cu oţet şi bulion. Se lasă să fiarbă. Când e gata, se aranjează în farfurie felii de lămâie şi pătrunjel verde. Se serveşte întotdeauna rece.
(Rețetă publicată în cartea „Rețete culese de la cinci brașovence” autori: Maria Braniște, Marioara Popovici, Valeria Căliman, Sânziana Migia, Mălina Dumitrescu, publicate de bucureșteanca Georgeta Filitti)