„Mânca-vor săracii și se vor sătura și vor lăuda pe Domnul!” (Ps. 21, 30)

Midii cu vin alb și usturoi Valentina Georgescu 24.02.2020

Ingrediente:

- 1 kg și jumătate de midii;

- 3 linguri de unt / ulei de măsline;

- 5 căței de usturoi (tocați mărunt);

- 1 ceapă roșie (tocată mărunt);

- 1/2 cană de vin alb (sec);

- un vârf de linguriță de piper negru;

- un vârf de linguriță de piper cayenne;

- zeama de la o jumătate de lămâie;

- 1 legatură de pătrunjel proaspăt (tocat mărunt)

Mod de preparare:

În primul rând, asigură-te că îți cumperi cele mai proaspete midii. Este important ca acestea să fie bine închise. Midiile sunt vii, așa că este musai să le ții la o temperatură cât mai scăzută până ce se gătesc.

Ia în mână fiecare scoică în parte și folosește o perie de sârmă ca să o cureți bine de alge, nisip sau calcar. Apoi, curăță-i "mustața" – acel fir care iese dintre cochilii.

Într-o tigaie mai mare pune: untul, usturoiul, ceapa, piperul negru, piperul cayenne și lasă mixul la călit, la foc mediu, până când ceapa devine translucidă. Adaugă midiile curățate. Peste ele pune vinul alb și acoperă-le cu un capac. Lasă midiile să se gătească la foc mediu spre mare, până când acestea se deschid. La final adaugă pătrunjelul tocat și zeama de lămâie. Le poți savura cu pâine prăjită, unsă cu 1/2 cățel de usturoi (pentru aromă). Îți recomand să savurezi midiile cu același vin cu care le-ai gătit. Bon appetit!

AlexandrAV Atelier

Facebook: @valentinaalexandrav

Instagram: @valentinaalexandrav

Zile de post: zilele de miercuri și vineri (afară de cele cu dezlegare)

Harți: miercuri 12, vineri 14;

Lăsatul secului de carne: Duminică, 23;

”Săptămâna brânzei” -24-29 (dezlegare la lapte, brânză, ouă, pește);

De același autor