„Mânca-vor săracii și se vor sătura și vor lăuda pe Domnul!” (Ps. 21, 30)

New York Cheesecake Valentina Georgescu 14.05.2020

Ingrediente blat:

180 g biscuiți integrali (fără zahăr);

50 g unt topit (60 % grăsime);

50 ml lapte;

 

Ingrediente cremă:

500 g mascarpone;

12 linguri green sugar (0 kcal, 0 indice glicemic) / miere / sirop de arțar;

8 ouă de prepeliță / 4 ouă de găină;

 

Ingrediente topping:

300 g fructe de pădure (congelate);

Coaja de la 1 lime;

zeama de la 1/2 lămâie;

5 linguri green sugar / sirop de arțar.

 

Preparare:

Blat - tocăm biscuiții în tocător și îi zdrobim cu ajutorul unui sucitor. Amestecăm biscuiții cu untul și cu laptele. Punem într-o formă de tort și modelăm aluatul cu ajutorul mâinilor, atât pe partea inferioară, cât și pe marginea formei. Îl introducem în frigider până când preparăm crema.

Crema - mixăm mascarponele cu 6 linguri de green sugar. Separat mixăm ouăle cu 6 linguri de green sugar și le încorporăm în mascarponele mixat anterior.

Turnăm crema în forma în care am pus blatul. Introducem cheesecake-ul în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius, timp de 50-60 de minute. Îl lăsăm la răcit, la temperatura camerei. Între timp crema de brânză se va lega. Apoi introducem la frigider (12 ore).

Topping - blendăm fructele decongelate, le amestecăm cu zeama de lămâie, coaja de lime și green sugar-ul.

Să aveți poftă!

Facebook&Instagram: @valentinaalexandrav

Post: 1-18 aprilie

Dezlegare la pește: 12 apr. (Duminica Floriilor), 29 apr.

Harți: 22, 24 apr.

 

De același autor