New York Cheesecake Valentina Georgescu 14.05.2020
Ingrediente blat:
180 g biscuiți integrali (fără zahăr);
50 g unt topit (60 % grăsime);
50 ml lapte;
Ingrediente cremă:
500 g mascarpone;
12 linguri green sugar (0 kcal, 0 indice glicemic) / miere / sirop de arțar;
8 ouă de prepeliță / 4 ouă de găină;
Ingrediente topping:
300 g fructe de pădure (congelate);
Coaja de la 1 lime;
zeama de la 1/2 lămâie;
5 linguri green sugar / sirop de arțar.
Preparare:
Blat - tocăm biscuiții în tocător și îi zdrobim cu ajutorul unui sucitor. Amestecăm biscuiții cu untul și cu laptele. Punem într-o formă de tort și modelăm aluatul cu ajutorul mâinilor, atât pe partea inferioară, cât și pe marginea formei. Îl introducem în frigider până când preparăm crema.
Crema - mixăm mascarponele cu 6 linguri de green sugar. Separat mixăm ouăle cu 6 linguri de green sugar și le încorporăm în mascarponele mixat anterior.
Turnăm crema în forma în care am pus blatul. Introducem cheesecake-ul în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius, timp de 50-60 de minute. Îl lăsăm la răcit, la temperatura camerei. Între timp crema de brânză se va lega. Apoi introducem la frigider (12 ore).
Topping - blendăm fructele decongelate, le amestecăm cu zeama de lămâie, coaja de lime și green sugar-ul.
Să aveți poftă!
Facebook&Instagram: @valentinaalexandrav
Post: 1-18 aprilie
Dezlegare la pește: 12 apr. (Duminica Floriilor), 29 apr.
Harți: 22, 24 apr.