„Mânca-vor săracii și se vor sătura și vor lăuda pe Domnul!” (Ps. 21, 30)

Piept de viţel umplut30.10.2018

Compoziţia:

1 kg piept;

50 gr şuncă afumată;

½ kg carne moale;

2 ouă;

15 gr unt;

80 gr făină;

zarzavat;

1 dl apă

 

Modul de preparare:  Se toacă bine carnea, se adaugă sare, piper, şuncă bucăţele, pataşiul care se prepară astfel: punem apa şi untul să fiarbă. Când clocoteşte se adaugă făina, se dă jos de pe foc, se bate bine cu o lingură de lemn, iar după ce s-a răcit îi punem 2 ouă. Acest pataşiu se adaugă în carne. Se scot oasele de la piept, se umple cu carnea tocată, se coase, se prăjeşte în untul bine încins. Se aşează într-o tavă. În untul rămas prăjim zarzavatul şi-l aşezăm în tavă. Deglasăm vasul cu un păhărel de vin, adăugăm trei linguri de zeamă de carne şi dăm la cuptor. Se serveşte cu macaroane sauté.

 

Zile de post: toate zilele de miercuri și vineri