Piept de viţel umplut30.10.2018
Compoziţia:
1 kg piept;
50 gr şuncă afumată;
½ kg carne moale;
2 ouă;
15 gr unt;
80 gr făină;
zarzavat;
1 dl apă
Modul de preparare: Se toacă bine carnea, se adaugă sare, piper, şuncă bucăţele, pataşiul care se prepară astfel: punem apa şi untul să fiarbă. Când clocoteşte se adaugă făina, se dă jos de pe foc, se bate bine cu o lingură de lemn, iar după ce s-a răcit îi punem 2 ouă. Acest pataşiu se adaugă în carne. Se scot oasele de la piept, se umple cu carnea tocată, se coase, se prăjeşte în untul bine încins. Se aşează într-o tavă. În untul rămas prăjim zarzavatul şi-l aşezăm în tavă. Deglasăm vasul cu un păhărel de vin, adăugăm trei linguri de zeamă de carne şi dăm la cuptor. Se serveşte cu macaroane sauté.
Zile de post: toate zilele de miercuri și vineri