„Mânca-vor săracii și se vor sătura și vor lăuda pe Domnul!” (Ps. 21, 30)

Pilaf cu roșii și dovlecei23.02.2018

Recomandare pentru Postul Sfintelor Paști

Ingrediente (pentru 4 porții): 4 roșii, 3 dovlecei mărunți, 200 g orez cu bobul lung, 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 2 linguri ulei de măsline, 200 ml zeamă concentrată de legume (knorr+apă), tarhon, sare, piper.

Mod de preparare: Curățați roșiile de pieliță și tăiați-le bucățele. Spălați dovleceii, ștergeți-i și tăiați-i felii. Ceapa curățată tăiați-o rondele și presați sau zdrobiți cățeii de usturoi. Prăjiți într-o tigaie, în uleiul încins, ceapa și, când se îngălbenește ușor, adăugați usturoiul și amestecați-le bine. Puneți și orezul în tigaie, turnați zeama de legume, amestecați și lăsați să fiarbă circa 15 minute la foc mic. Încorporați roșiile și dovleceii și lăsați-le să mai fiarbă câteva minute. Sărați, piperați, răsturnați orezul cu legume pe un platou, presărați-l cu tarhon tăiat cu foarfeca și serviți-l imediat. Dacă vreți ca orezul să aibă un parfum exotic, înainte de a-l pune în tigaie, adăugați la ceapa și usturoiul care s-au prăjit 2 lingurițe de chimen.

 

Zile de post 1-31 martie

Dezlegare la pește: + Buna Vestire (duminică, 25 martie)