Placintă americană cu mereValentina Georgescu 16.05.2019

Ingrediente pentru aluatul de plăcintă:

  • 375 g unt rece, tăiat cubulețe;
  • 190 ml apă rece;
  • 3 linguri de zahăr pudră;
  • 1 praf de sare;
  • 500 g făină;
  • 1 ou

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1,6 kg mere (curățate de coajă și tăiate cubulețe mici )
  • 4 linguri de scorțișoară;
  • 150 g zahăr brun;
  • 25 g unt;
  • 4 linguri de amidon;
  • zeama de la o lămâie

Preparare:

Într-un bol punem făina, zahărul pudră, praful de sare, untul tăiat cubulețe, apa și frământăm până când obținem un aluat omogen, care se dezlipește cu ușurință de mâini. În cazul în care aluatul persistă în a fi foarte lipicios mai adăugăm făina. Împărțim aluatul în două părți egale, una pentru baza plăcintei și cealaltă pentru partea de deasupra. Pe ambele le înfășurăm în folie de plastic și le lăsăm la frigider pentru aproximativ 30 de minute. În acest timp ne ocupăm de umplutură. Într-o oală gătim la foc mediu merele cu unt, zahăr brun, amidon, scorțișoară și zeamă de lămâie, timp de 10 minute. Lăsăm merele să se răcească într-o strecurătoare. Scoatem aluatul de la frigider și întindem fiecare parte cu ajutorul unui sucitor. Partea pentru decor o tăiem fâșii lungi, cu lățimea de 1 cm. Punem foaia pentru bază într-o tavă de tartă - cu diametrul de 37 cm, unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt și înțepăm foaia cu ajutorul unei furculițe. În interior adăugăm umplutura, deasupra ornăm cu cealaltă parte de aluat, tăiată fâșii și ungem cu ou. Coacem tarta la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 45-50 de minute.

O servim simplă sau alături de înghețată de vanilie. Vă urez poftă bună, dragilor!

https://www.facebook.com/valeskitchen/

Harți: miercuri 1, vineri 3

Dezlegare la pește: în toate zilele de miercuri și vineri

De același autor