Plăcintă cu carne Valentina Georgescu 14.08.2020
Ingrediente:
- 800 g carne tocată de pui (pulpă) / porc / vită (în funcție de preferințe);
- 2 morcovi mari (dați prin răzătoarea mică);
- 2 cepe (tocate mărunt);
- 4 căței de usturoi (pisati în mojar);
- 3 roșii mari (blendate / tocate mărunt);
- 3 linguri de boia de ardei dulce;
- sare (după gust);
- 1 linguriță de piper;
- 1 legătură de pătrunjel (tocat mărunt);
- 1 lingură de chimion;
- 1 aluat de foietaj (pe care îl decongelăm înainte);
- 5 linguri de ulei;
- 3 ouă (bătute);
- 1 ou bătut (pentru ungerea aluatului)
Preparare:
Într-o tigaie, la foc mediu, punem uleiul, ceapa, morcovul, usturoiul și o ceșcuță cu apă călduță. Acoperim cu un capac și lăsăm 10 minute pe foc. Adăugăm carnea și lăsăm pe foc cca 10 minute. Condimentăm cu boia, piper, sare, chimion și adăugăm roșiile. După încă 10 minute, oprim focul, adăugăm ouăle bătute și pătrunjelul.
Într-o tavă rotundă, de pizza, sau orice tavă medie, unsă, tapetată cu hârtie de copt, turnăm carnea. Peste carne, punem aluatul de foietaj (pe care îl putem împleti). Ungem aluatul cu ou și introducem plăcinta în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade Celsius, pentru 40 de minute.
Poftă bună, dragilor!
Alexandrav Atelier - facebook & instagram @valentinaalexandrav
Zile de post: 1-14 Postul Adormirii Maicii Domnului
29 august (+ Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul)
Toate celelalte zile de miercuri și vinery
Dezlegare la pește: Joi 6 (+Schimbarea la față)