Pui franțuzesc cu ciuperciMarian Paraschiv 31.05.2017
Ingrediente:
-pui 1000 g;
-ciuperci 500 g;
-ulei 100 ml;
-unt 100 g;
-vin alb dulce 200 ml;
-ceapă 100 g;
-pătrunjel;
-tarhon 60 g;
-lămâie 100 g;
-sare 30 g;
Modul de preparare:
Ciupercile se spală bine și se taie în bucăți mai mari. Ceapa, pătrunjelul și tarhonul se toacă mărunt. Se extrage sucul de lămâie. Puiul se taie în bucăți și se prăjește în 100 g de unt la foc moderat, până se rumenește. Se stropește din când în când cu vin și se mai adaugă apă când scade. Se presară puțină sare și piper. Separat, se călește ceapa în ulei, se adaugă ciupercile și zeama de lămâie; ciupercile se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite cu un capac până se înmoaie bine.
Dupa ce au fiert se adaugă verdeața tocată mărunt și smântâna, apoi se potrivește gustul cu sare. Se amestecă toate ingredientele, apoi se adaugă peste puiul fierbinte, așezat pe un platou.
Se servește fierbinte, cu orez sau piure de cartofi.
Dezlegare la pește: toate zilele de miercuri și vineri