„Mânca-vor săracii și se vor sătura și vor lăuda pe Domnul!” (Ps. 21, 30)

Pui umplut24.05.2018

Compoziţia:

-100 gr. unt;

-30 gr. seminţe de pin;

-50 gr stafide;

-½ lămâie;

-¼ l lapte;

-10 bucăţele franzelă;

-pătrunjel;

-sare;

-piper

Modul de preparare:

Se curăţă puiul, se freacă untul într-un castron, se adaugă miezul de franzelă muiat în lapte, se adaugă stafidele, seminţele de pin tăiate, sare, piper, pătrunjel verde tocat. Se amestecă, se pune această compoziţie într-un cornet, se umple puiul, apoi se pune într-o tavă unsă şi se dă la cuptor să se coacă. Se face un sos spaniol, se strecoară peste pui şi se serveşte.

Sosul spaniol:

Încingem untura, punem făină, o lăsăm să se rumenească pe jumătate, apoi punem tot felul de zarzavaturi tăiate pătrăţele, lăsăm să se prăjească bine apoi stingem cu oţet sau vin, punem şi zeamă de carne, le lăsăm să fiarbă bine şi-l strecurăm peste pui.

 

* Rețetă publicată în cartea „Rețete culese de la cinci brașovence” autori: Maria Braniște, Marioara Popovici, Valeria Căliman, Sânziana Migia, Mălina Dumitrescu, publicate de bucureșteanca Georgeta Filitti

 

Zile de post: miercuri 30 mai;

Dezlegare la pește: toate zilele de miercuri și vineri din lună, afară de cea menționată mai sus.