Quesadilla cu omletă și mozzarela Valentina Georgescu 03.08.2021
* Ingrediente:
- 2 lipii din făină integrală;
- Omletă din 2 albușuri și 1 gălbenuș,
-piper, sare, 1 linguriță de ulei de măsline;
- 1 castravete mic (tocat cubulețe);
- 3 roși cherry, tăiate felii;
- 30 g fresh mozzarella ( dată prin răzătoare sau tăiată cubulețe);
* Mod de preparare:
-Punem într-o tigaie, la foc mediu: ulei de măsline, ouă, sare și piper.
-Amestecăm cu ajutorul unei spatule din silicon, până când conținutul începe să se închege. În momentul în care considerăm că omleta este făcută, o dăm la o parte de pe foc (aspectul ei este unul “ sfărâmicios“ ).
-Cum obținem o quesadilla?
Întindem într-o tigaie (fără ulei ) o lipie, punem jumătate din mozzarella pe toată suprafața ei, apoi omleta, roșiile, castravetele și restul de mozzarella, iar deasupra punem încă o lipie.
-Acoperim cu un capac mai mic (care să preseze puțin quesadilla). Punem tigaia la foc mediu și lăsăm quesadilla câte 1 minut pe fiecare parte, astfel încât să se topească mozzarella și să devină suculentă. Lăsăm să se răcească 10 minute și o porționăm în 4 triunghiuri.
-Vă mărturisesc că este una dintre rețetele mele preferate, ideală pentru mic dejun, cât și pentru prânz.
Ps: lipii integrale, fără gluten, găsiți și încomerț.
Poftă bună, dragilor! Vă îmbrățișez cu drag.
Facebook &Instagram: @valentinaalexandrav& @vegagoodfood