„Mânca-vor săracii și se vor sătura și vor lăuda pe Domnul!” (Ps. 21, 30)

Salată de cartofi noi cu pestoValentina Georgescu 21.07.2022

Porții: 6-8

Timp de preparare: 5 MINUTE

Timp de gătire: 20 MINUTE

 

Ingrediente

* 1 kg cartofi noi

* 30g busuioc proaspăt

* 45 g muguri de pin

* 3 linguri de parmezan / varianta vegană (de post) drojdie nutritivă

* 1/2 linguriță de sare

* 1 cățel de usturoi

* suc de la o jumătate de lămâie

* 60 ml ulei de măsline

* 2 linguri pline de maioneză de casă / vegană

* 1 lingură de coajă de lămâie

Garnisim cu:

* 1 linguriță de piper negru

* 3 linguri de muguri de pin prăjiti

 

Instrucțiuni:

1. Tăiem cartofii pe jumătate, astfel încât toți să aibă aproximativ aceeași dimensiune. Îi punem într-o cratiță cu apă clocotită, cu sare, timp de 20-25 de minute, până se înmoaie.

2. În timp ce aceștia fierb, pregătim sosul pesto. Adaugăm busuiocul, nucile de pin, parmezanul sau drojdia nutritivă, lămâia, usturoiul și sarea într-un robot de bucătărie.

Se mixează până când totul este tocat mărunt.

3. Continuăm să amestecăm și turnăm încet uleiul de măsline, astfel totul se transform în sos pesto.

4. Odată ce cartofii sunt fierți, se scurg și se pun sub apă rece.

5. Punem cartofii într-un castron mare și adăugăm pesto, maioneză, coajă de lămâie și o cantitate generoasă de piper negru zdrobit. Amestecăm astfel încât toți cartofii să fie acoperiți cu sos.

6. Înainte de servire, garnisim cu nuci de pin prăjite, busuioc și piper negru.

7. Îi servim imediat sau îi păstrăm la frigider într-un recipient ermetic timp de maxim 3-4 zile.

Poftă bună, dragilor!



Facebook &Instagram: @valentinaalexandrav

De același autor